Virtuele projecten

Een van de eerste besluiten van prof. Th. Mulder, juryvoorzitter van de Computable IT Award 1997, was het instellen van bedrijfsbezoeken voor alle genomineerde projecten. Op deze manier wilde hij voorkomen dat 'virtuele projecten', die slechts op papier bestaan, zouden doordringen tot de finale van de IT Award.

In eerste instantie was ik verbaasd over zoveel achterdocht. Maar professor Mulder, al een groot aantal jaren actief in de automatisering, zal zijn redenen wel hebben. Ook de overige leden van de jury vonden het een goed plan, deze 'reality check'. En aldus werd besloten.
De jury is inmiddels bij alle genomineerden op locatie geweest. Alle projecten blijken van vlees en bloed. Geen fake automatisering dus. De ANWB heeft zich deze zomer om haar moverende redenen teruggetrokken. Jammer maar helaas. Vier projecten strijden derhalve om de Computable IT Award 1997.
Na de bedrijfsbezoeken staan deze week de zogenoemde 'hearings' op de agenda. De jury gaat hierbij na of en in welke mate projectdoelstellingen en pretenties werden gerealiseerd. Wat op papier staat wordt aan de bedrijfsdoelstellingen getoetst. Het is de op een na laatste stap naar de finale: donderdag 19 september in Kasteel Wittenburg.
Dr. Alexander Rinnooy Kan, thans lid van de Raad van Bestuur bij de ING Groep, - een van de grootste investeerders in informatietechnologie - zal tijdens de finale ingaan op het, nog immer actuele, thema van de kosten en baten van IT. Ook hiervoor geldt, net als bij de projecten, de vraag: hoe verhouden theorie en praktijk zich. Rendeert IT echt zo goed als op papier wordt beweerd. Daarmee staan tijdens de finale vanuit verschillende perspectieven de pretenties van informatietechnologie uitgebreid op de agenda.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.