Jury IT Award beoordeelt 21 projecten

Ter voorbereiding van de halve finale van de Computable IT Award 1999 kwam de jury deze week bijeen om de 21 genomineerde projecten kritisch door te spreken. Uit bijna alle sectoren van de Nederlandse economie zijn projecten ingezonden. Van KPN Telecom tot de Fruitmasters (veilingen) en van ABN Amro tot Werner Fotografen; al deze bedrijven lieten met uiteenlopende projecten zien hoe ze IT inzetten om zaken te doen.

Voorzien van de modernste hulpmiddelen heeft de jury de 21 inzendingen voor de Computable IT doorgenomen.

In dit stadium van de beoordeling onderzocht de jury of projecten een duidelijk identificeerbare opdrachtgever hadden en keek het naar de project-complexiteit en de gehanteerde technologie. Uitgangspunt daarbij vormde de informatie die de deelnemers hebben verstrekt over de aard en inrichting van hun automatiseringsproject.
De jury maakte dit jaar voor het eerst gebruik van vergader-software om de beraadslagingen te stroomlijnen. Jury-voorzitter prof. Th. Mulder: "Dit bleek een goed hulpmiddel omdat het individuele juryleden beter in staat stelt hun persoonlijke beoordeling in te brengen. Het systeem houdt deze informatie beter vast dan wanneer er louter mondeling van gedachten wordt gewisseld."
Na de halve finale van de Computable IT Award vinden bedrijfsbezoeken plaats die tot doel hebben de jury met eigen ogen naar de projecten te laten kijken. "We doen dit om te voorkomen dat er projecten doorheen slippen die er op papier prachtig uit zien, maar in de praktijk nog niet veel voorstellen," zegt Mulder.
Vervolgens worden de deelnemende bedrijven nader aan de tand gevoeld in een 'hearing'. Dit stelt de jury in staat om meer gedetailleerd in te gaan op bijzonder aspecten van de projecten die de slotfase hebben bereikt.
Na de bedrijfsbezoeken en de hearing zullen er nog een aantal projecten uitvallen. In de finale op 28 oktober nemen uiteindelijk drie automatiseringsprojecten het tegen elkaar op. Hierbij staat 'het verkopen van het project', de communicatie centraal. De jury bepaalt wie het project het beste presenteert en laat dit meewegen bij het bepalen van de winnaar. Roel Pieper reikt de Computable IT Award 1999 uit. Alexander Rinnooy Kan en Jan Timmer gingen hem hier in respectievelijk 1997 en 1998 voor.  MP
 
Volgende week treft u in Computable Achtergrond & Opinie een overzicht van de 21 deelnemende projecten. De halve finale vindt plaats op 10 september in het Kuhrhaus in Scheveningen. Dan blijkt wie er verder gaan in de strijd om de Computable IT Award 1999.
Tijdens deze bijeenkomst houdt project-management deskundige Kees Geerts een lezing over de verschuiving van project-management naar program-management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Mark Plekker