3D-wereld helpt bij innovatief spoor

ProRail, NS en CGI bouwen spoor na in 3D

Sinds voorjaar 2017 maakt ProRail gebruik van CGI’s serious-gaming expertise bij innovaties aan het Nederlandse spoor. Als onderdeel van de digitale transformatie die ook ProRail doormaakt, legt CGI zich toe op het nabouwen van het Nederlandse spoorwegnet in een speciaal voor ProRail gecreëerde 3D-wereld. Ook NS bouwde mee aan de 3D-wereld. Doel is om veilig innovaties te kunnen testen voor meer treinverkeer op het spoor. Het project is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digital Transformatie van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2018 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk het project ‘3D-wereld helpt bij innovatief spoor’ uitgelegd. In de 3D-omgeving is elk stuk spoor in Nederland automatisch in te lezen en te visualiseren is. De 3D-omgeving is onderdeel van de Nextgeneration Experimenteren en Onderzoeken (NEO)-simulator. Hierin kunnen bestaande en toekomstige systemen van ProRail en vervoerders als NS gekoppeld worden. Zo kunnen gebruikers  waarheidsgetrouw en zonder het treinverkeer te hinderen veilig en realistisch innovaties ontwikkelen. Het is zo gebouwd dat treinen die buiten rijden met (virtuele) treinen in NEO in scenario’s samen kunnen komen.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformatie van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie hun oordeel gaan bepalen. Ook het publiek bepaalt voor 50 procent wie er in deze categorie gaat winnen. Deze winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2018: '3D-wereld helpt bij innovatief spoor' de Digitale Transformatie van 2018?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS
Vacatures Digital Transformation

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-03T10:08:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.