Baan en Volkswagen halen banden aan

Dit artikel delen:

Autofabrikant Volkswagen maakt al sinds maart van dit jaar gebruik van Baan-software bij het ontwikkelen van prototypes. Dit maakten beide bedrijven vorige week bekend. De 1700 medewerkers tellende 'Prototype Shop' van Volkswagen - die het hart vormt van de productontwikkeling - in het Duitse Wolfsburg heeft inmiddels de bedrijfssoftware van Baan geïmplementeerd.

Volkswagen heeft zijn logistieke processen met Baan geautomatiseerd en hoopt verbeteringen te realiseren op het gebied van productiviteit, planning, doorlooptijd en ontwerpfouten.

Baan aan boord

Gelijktijdig met de implementatie bij Volkswagen, maakte het Veluwse softwarebedrijf zijn eerste wapenfeit bekend rond het 'Baan on Board'-initiatief. Dit is een zogenoemde one stop shop voor erp-toepassingen. Gebruikers kopen hardware, besturingssoftware en voorgeïnstalleerde bedrijfssoftware in één keer. De Engelse fabrikant van data- en telecomapparatuur Willsher & Quick heeft de primeur in Europa.
De installatie bestaat uit een Compaq server, Windows NT, SQL Server en voorgeïnstalleerde erp-software. De software bevat in het geval van Willsher & Quick templates voor training, project planning en software die verschillende types fabricageprocessen ondersteunt. Het Baan on Board-principe, dat ook door andere erp-leveranciers wordt gehanteerd, moet de zorgen, kosten en de tijd rond implementatieprojecten sterk in het voordeel van de gebruiker ombuigen.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-20T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.