De rol van papier (Ruud Pruijm)

Dit artikel delen:

Enige tijd geleden zag ik een documentaire over de verkeersleiding van het vliegveld van Chicago. Het viel mij op dat een verkeersleider aantekeningen maakte op kleine stukken papier op zijn bureau, en dat hij die stukken voortdurend verplaatste. Uitermate bevreemdend tussen al dat digitale geweld!

Men noemt deze stukjes papier 'flight strips'. Ze bevatten alle basisinformatie voor een vlucht (soort vliegtuig, identificatienummer op de radar, bestemming, gevraagde hoogte, en dergelijke). Terwijl het vliegtuig de verschillende sectoren passeert, maakt de verkeersleider continu aantekeningen van wat er verandert.

 


De auteur of oorspronkelijke uitgever van deze bijdrage heeft geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

 
Ruud Pruijm is parttime hoogleraar Informatie Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en zelfstandig management consultant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Ruud Pruijm
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.