Veel organisaties te laat met 2000-aanpak

Zo'n 44 procent van de organisaties wereldwijd beschikt nog niet over een Jaar 2000-project. Het merendeel zal er dan ook niet in slagen het millennium-probleem op tijd op te lossen met alle verstorende gevolgen van dien. Vooral kleinere bedrijven en instanties zijn zich nog steeds te weinig bewust van de eventuele catastrofale uitwerking van Jaar 2000-bugs.

Dit concludeert PA Consulting Group in zijn onderzoek Defusing the Millennium Bomb. Hierin staan de uitkomsten van een enquête waarop circa duizend organisaties hebben gereageerd uit vijftien landen. Het vijftiental bestond uit België, Ierland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Tsjechië, Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Singapore en Maleisië. Het onderzoeksbureau stelt vast dat bijna geen van de onderzochte landen een opvallende achterstand vertoont in de aanpak van de millennium-problematiek. Alleen Frankrijk lijkt niet te geloven in de ernst van de situatie. Verder blijkt dat organisaties gemiddeld 6,91 miljoen dollar en 56 manjaren kwijt zijn aan het oplossen ervan. Zo'n gemiddelde zegt weinig over de afzonderlijke organisaties: de kleinste (omzet beneden 25 miljoen dollar) moeten bijvoorbeeld gemiddeld drie manjaren plannen, terwijl de grootste multinationals (omzet boven 1 miljard) met 181 manjaren rekening moeten houden. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.