Euronext doet it van de hand

Euronext verkoopt in Nederland zijn belang in Atos Euronext aan Atos Origin. Het beursbedrijf wil zich minder met de automatisering bemoeien.

Wanneer de verkoop plaatsvindt, is nog niet bekend. Zo'n 150 automatiseerders zullen naar de automatiseerder worden overgeheveld. Een woordvoerder van Euronext Nederland stelt dat de netwerkactiviteiten wel buiten de overeenkomst blijven.
Bij de in 2000 opgerichte joint venture Atos Euronext - integrator van het elektronisch handelssysteem NSC (Nouveau Système de Coûtation) - hebben Atos Origin en Euronext elk een belang van 50 procent. Er werken 1500 mensen, verspreid over kantoren in Parijs, Brussel en Amsterdam. De zegsman zegt dat de verkoop van het belang in Nederland is ingegeven doordat de druk op de ketel vanwege de talloze migraties inmiddels sterk verminderd is. Volgens afspraak bij de in mei 2000 aangekondigde fusie tussen de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs stapte de Amsterdamse effectenbeurs eind oktober 2001 over op het oorspronkelijk Franse NCS. Het overzetten van de optiebeurs op het Euronext-systeem wordt in het derde kwartaal 2004 afgerond. "We hoeven niet meer zo nadrukkelijk betrokken te zijn bij deze it-werkzaamheden."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.