Een bijzonder millenniumprobleem (Mark Plekker)

De winstwaarschuwingen waren de afgelopen week niet van de lucht. Van Microsoft tot Ctac: slechts weinig leveranciers ondervinden de komende maanden geen hinder van het millenniumprobleem. Afnemers van IT-producten zijn namelijk op hun hoede.

Alle mooie praatjes van leveranciers ten spijt over prachtige millenniumoplossingen, houden veel bedrijven de komende maanden de hand op de knip. Eerst zien of de geïnstalleerde systemen het nieuwe millennium halen. Pas dan ontstaat er in de hoofden van automatiseerders weer ruimte om na te denken over nieuwe plannen.
Er wordt dit najaar dus minder gekocht. De financiële wereld schreeuwt bij de afnemende groei die hier van het gevolg is al snel moord en brand. Winst alleen is niet genoeg: de winst moet toenemen, het liefst kwartaal op kwartaal. Zelfs ondernemingen die het jaar 1999 met respectabele rendementen afsloten, zijn in de financiële wereld al snel uit de mode.
Het ziet er dus naar uit dat IT-fondsen de komende maanden klappen zullen oplopen. En zo heeft een technisch probleem uiteindelijk repercussies op de financiële markten: een bijzonder variant van het millenniumprobleem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.