Gaan we toch vliegen op 1 januari 2000? (Mark Plekker)

Deze week kwamen kopstukken uit overheid en bedrijfsleven bij elkaar op de Nationale Millennium Conventie. Zij bespraken de mogelijke problemen die de komende eeuwwisseling ons zal brengen. Ik heb inmiddels de indruk dat het met de bewustwording ten aanzien van deze problemen wel snor zit.

In tegenstelling tot de invoering van de euro, die in andere sectoren van de automatisering veel hoofdbrekens kost, is het jaar 2000-probleem relatief eenvoudig. Het is voornamelijk een technisch probleem en wordt niet vertroebeld door de vaak ondoorzichtelijke politieke agenda's. Bij de millennium-bug draait het voornamelijk om capaciteit. De klok tikt immers onverbiddelijk door en de hoeveelheid coderegels die gecontroleerd moeten worden is enorm.
De vraag luidde tot nu toe: waar halen we de mensen vandaan? De laatste weken bereiken ons echter steeds meer signalen waaruit blijkt dat het met het personeelstekort best meevalt. Een landelijke oproep leverde het Millennium Platform maar liefst 5000 'probleemoplossers' op, waarvan 30 procent vutters. Aan handjes is er dus geen gebrek. Alleen het werk blijft tot op heden uit.
Logica-directeur De Meyere vindt de wervingsactie van het platform overbodig. "Ze kunnen deze mensen nergens plaatsen", is zijn mening.
Technisch niet ingewikkeld, capaciteit geen probleem? Hoelang duurt het nog voordat de KLM besluit zijn vliegtuigen op 1 januari 2000 toch te laten vliegen?
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.