Verzekeringskamer slaat 2000-alarm

De Verzekeringskamer wil een 2000-noodfonds. Dit toezichthoudende orgaan op het verzekeringswezen vreest dat de problemen rond de eeuwwisseling de assuradeurs boven het hoofd beginnen te groeien. De kans zou zelfs bestaan dat enkele maatschappijen zoveel claims krijgen dat ze het loodje leggen. De Verzekeringskamer vreest een stroom van claims als bij de eeuwwisseling computersystemen op tilt slaan.

De voorzitter van de Verzekeringskamer, A. Kool, is zich ervan bewust dat hij zich met zijn voorstel niet populair maakt. Als de verzekeraars hun bestaansrecht echt kunnen bewijzen, geven ze niet thuis of laten derden er voor opdraaien. Ook in dit geval wordt een beroep gedaan op overheid en bedrijfsleven om geld in het noodfonds te stoppen. Samen met verzekeraars en herverzekeraars zouden deze partijen gezamenlijk zo'n fonds moeten oprichten.
De Verzekeringskamer presenteerde overigens slechts een vaag plan. Dat deed ze opzettelijk, omdat het Millenium Platform voor de verdere invulling zou moeten zorgen.   CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-08T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.