Millennium Platform en MKB ruziën

MKB Nederland bestrijdt de kritiek van Jan Timmer dat de branche-organisaties nog steeds te weinig doen om het millenniumprobleem in het midden- en kleinbedrijf aan te pakken.

Ton Ravesloot, secretaris technologiebeleid van MKB Nederland, zegt hierover in de Staatscourant dat brancheorganisaties in het mkb alles op alles zetten, maar beperkt worden door hun geringe budget. Hij verwijt het Millennium Platform dat het nauwelijks financiële steun geeft maar "wel een paar miljoen over de balk gooit bij de onnodig gebleken werving van informatietechnologen."
Het botert al langer niet tussen het Platform en de mkb-organisaties. MKB Nederland had medio vorig jaar al de indruk dat zij de millennium-zwartepiet kreeg toegeschoven. Timmer, voorzitter van het Millennium Platform, spuide zijn kritiek tijdens de opening van het Rotterdams Millennium Platform MKB. Omdat de mkb-brancheverenigingen het in zijn ogen laten afweten, pleitte hij voor een inniger samenwerking tussen zijn organisatie en de Kamers van Koophandel. "Die bereiken de ondernemers wél", aldus Timmer. De kamers zijn de laatste tijd behoorlijk actief. Zo is het opgerichte Rotterdamse platform een initiatief van de Rotterdamse Kamer van Koophandel en heeft de Rijnlandse Kamer een speciale '2000-adviseur' aangesteld. Bij alle kamers zijn gratis millennium-spreekuren in het leven geroepen en projectplannen op te vragen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.