CMG profiteert van Engelse millenniumbug

Bod van 5,1 miljard moet omzet in Engeland verdubbelen

Softwaredienstverlener CMG neemt de Engelse branchegenoot Admiral over. Voor dit bedrijf, dat geldt als een middenmoter op de Britse IT-markt legt de Amsterdamse automatiseerder 5,1 miljard gulden neer. Door de overname krijgt CMG in Engeland een omzet die meer dan twee maal zo groot is.

Admiral heeft tien jaar lang succesvol zaken gedaan als leveranciers van bedrijfssystemen in de Londense City. Vorig jaar kwam het bedrijf in de problemen toen ondernemingen massaal de hand op de knip hielden in verband met de verwachte millenniumproblemen. Na een winstwaarschuwing in de zomer van 1999 zakte de aandelenkoers in en kondigde Admiral een reorganisatie aan. Deze heeft het bedrijf dit voorjaar afgerond.

Gewilde kandidaat

In Engeland werd het bedrijf als gevolg van de problemen gezien als een gewilde overnamekandidaat. CMG zag dit ook en heeft overeenstemming bereikt met Admiral directeur en grootaandeelhouder (16,4 procent) Clay Brendish over de overdracht van zijn pakket aandelen.
Admiral zette in 1999 170 miljoen pond (625 miljoen gulden) om bij klanten als Hofmann-Laroche (farmacie), British Airways en Lloyds en maakte 16,4 miljoen pond (60 miljoen gulden) winst. Ter vergelijking: de omzet van CMG lag vorig jaar op 609 miljoen pond (ruim 2,2 miljard gulden), waarvan 19 procent (427 miljoen gulden) uit Engeland afkomstig is.
Als de overname doorgaat, versterkt CMG zijn positie op het Engelse vasteland drastisch. Daarnaast koopt het bedrijf in een moeite ook een concurrent op. Beide dienstverleners kwamen elkaar regelmatig op de shortlist van automatiseringsaanbestedingen tegen.
CMG betaalt de overname met eigen aandelen; het legt voor een aandeel Admiral 0,39 aandeel CMG neer. Om dit mogelijk te maken worden ruim 25 miljoen nieuwe CMG aandelen uitgegeven. Hiermee neemt het aantal stukken CMG met ruim 16 procent toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-07T00:00:00.000Z Mark Plekker