'Iedereen kijkt naar Amerika'

AMERSFOORT - Vraag de juryleden van de Sun Computable IT Award 1996 naar geslaagde IT-projecten en de discussie gaat meteen over Internet. "Het is een enorme hype, maar er staat wel wat te gebeuren," zo voorspelt jurylid Henk Broeders, in het dagelijks leven directeur van IP/Informatica Projectgroep.

Zijn opmerking oogst bijval van Theo Schnitfink, vice president Central Europe bij Cambridge Technology Partners. "Willen er in Nederland succesvolle IT-projecten rond Internet van de grond komen, dan zullen er eerst voldoende diensten ontwikkeld moeten worden. Iedereen kijkt daarom naar Amerika.
De IT-projecten die in Nederland meedingen naar de Sun Computable IT Award 1996 zullen echter in overgrote meerderheid niet over Internet gaan. "Nederland wacht af en kijkt wat er elders gebeurt," zegt Schnitfink.
Wanneer is een IT-project succesvol? "Als er aanvullende omzet mee wordt gegenereerd," zegt Broeders. "Het stadium waarbij automatisering louter bedoeld was om de bedrijfsvoering efficiënter te laten verlopen hebben we achter ons liggen. Het aanboren van nieuwe markten en het opzoeken van nieuwe omzet zal nu vaak de rechtvaardiging voor investeringen in informatietechnologie zijn."
"Als er nieuwe technologieën worden geïntegreerd," meent een ander jurylid, Ronald Tetteroo van Itopics. "Goede projecten worden vaak gekenmerkt door het feit dat de grote hoeveelheid verschillende technologieën, aanwezig binnen een bedrijf, op elkaar afgestemd worden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-29T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.