IT drijft Zeeuwse bank in handen van SNS

Om bij te blijven met IT-ontwikkelingen, zoals elektronisch bankieren, heeft de Nutsspaarbank in Zierikzee zich aangesloten bij de SNS-bank. De Zeeuwse bank vormde samen met de Bondsspaarbanken in Appingedam en Katwijk de laatste drie zelfstandige spaarbanken die niet bij VSB of SNS aangesloten zijn.

Voor de automatisering maken de banken gebruik van de faciliteiten van VSB (binnenlands betalingsverkeer) en SNS (buitenland, effecten). Volgens directeur L. Sterenborg-Pinxt verliep de IT-aansturing vanuit het Fortis/VSB-computercentrum in Woerden steeds moeizamer. Grootbank Fortis heeft andere prioriteiten en besteedt veel aandacht aan de integratie met de andere grootbanken, De Generale en Meespierson. Dit levert op termijn ook een andere IT-infrastructuur op die niet bedoeld is voor zelfstandige banken, aldus Sterenborg.
In feite komt het erop neer dat de spaarbanken voor de keuze zijn gesteld: of voortaan meedoen onder VSB-vlag, of gebruikmaken van het huidige systeem dat contractueel nog in de lucht wordt gehouden, maar waarin niet meer zal worden geïnvesteerd. De Nutsspaarbank trok daaruit als eerste zijn conclusies en heeft zijn zelfstandigheid na 180 jaar opgegeven. De keuze viel echter op de SNS, omdat de Zeeuwse bank qua cultuur beter past bij deze kleinere bank. De Nutsspaarbank hoopt uiterlijk september te kunnen converteren. Daarna bevriest Fortis de systemen met het oog op de millenniumproblematiek.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Rik Sanders