Geslaagd project TU en Gist Brocades

Studenten bouwen emissie-registratiesysteem

DELFT - Studenten van de Technische Universiteit Delft hebben een emissie-registratiesysteem ontworpen en gebouwd voor Gist Brocades. De TU ziet het project als een goed voorbeeld van de manier waarop universiteiten en het bedrijfsleven kunnen samenwerken om de kwaliteit van de opleiding te verbeteren.

De samenwerking tussen de Faculteit der Technische Wiskunde en Informatica is in gang gezet door een student die voor zijn afstudeeropdracht contact zocht met Gist Brocades. Door de afstudeerder is een informatieplan gemaakt voor een nieuw systeem om de emissie van oplosmiddelen tijdens fabricageprocessen te beheersen en te beperken. De bestaande applicatie van Gist Brocades voldeed niet meer aan de eisen die de overheid stelde aan een bedrijfsintern milieuzorg-systeem. Bovendien was het systeem, gebaseerd op een spreadsheetpakket, slecht onderhoudbaar en waren er twijfels over de effectiviteit van de rapportages.

Offerte uitgebracht

Vervolgens zijn er gesprekken gevoerd over de vraag of de Faculteit het systeem verder zou kunnen en willen ontwikkelen. Samenwerking met de interne IT-afdeling van Gist Brocades was noodzakelijk, aangezien er gewerkt moest worden volgens de door Gist Brocades gehanteerde standaards voor systeemontwikkeling en met de ontwikkelomgeving Progress. Ervan uitgaande dat studenten zich snel in een nieuwe ontwikkelomgeving kunnen inwerken, heeft de Faculteit een offerte uitgebracht.
De offerte werd geaccepteerd. Na zich Progress eigen te hebben gemaakt, zijn de studenten gaan ontwikkelen. Daarbij kregen zij ondersteuning van een in Progress gespecialiseerd bureau, dat ook de audit van het systeem heeft uitgevoerd. De database-applicatie is inmiddels geaccepteerd en operationeel.

Nek uitsteken

De Faculteit streeft ernaar de studenten ervaring te laten opdoen met de praktijk. Samenwerking met het bedrijfsleven wordt gezien als een mogelijkheid om het opleidingsniveau te verhogen en afstudeerders beter voor te bereiden op de praktijk. Het project van de TU Delft en Gist Brocades heeft aangetoond dat een dergelijke samenwerking succesvol kan zijn, 'mits de partners bereid zijn hun nek uit te steken en nieuwe wegen te bewandelen.' CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-12T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.