Giga laakt instelling managers 2000-probleem

Heeft het organiseren van Jaar 2000-fora nog zin? Volgens Ann Coffou, consultant van de Giga Information Group wel. "Nog steeds zijn er managers die bewust gemaakt moeten worden van de ernst van het millennium-probleem.

Daarnaast wisselen deelnemers informatie uit over hoe de kwestie aan te pakken is." Coffou gaf begin deze maand acte de présence op de door Giga georganiseerde The Pan European Year 2000 Conference & Expo.
In Europa is Groot-Brittannië het verst met de strijd tegen het millennium-probleem, stelt Coffou vast. "Nederland is op de goede weg, maar in andere landen op het continent verbaast een aanzienlijk deel van de managers zich nog steeds over de waarschuwing dat de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar kan komen. Niet alleen doordat eigen systemen plat kunnen gaan, maar ook door het wegvallen van inkomsten omdat sommige klanten het jaar 2000 niet overleven. Ook de ondersteuning van directies - zowel in organisatorische als in financiële zin - schiet bij een noemenswaardig aantal ondernemingen tekort."

Geen ervaring

Coffou pleit ervoor het aanpassen van de embedded software niet te laten regelen door de IT-afdeling van een bedrijf. "Die hebben geen ervaring met ingebouwde software in apparaten anders dan computers, zoals een lopende band, een verwarmingsinstallatie of een lift. IT'ers zijn niet in staat een controlesysteem te vervangen of te testen. Het inschakelen van assistentie is daarom noodzakelijk." Leveranciers van ingebedde software, waaronder Siemens Nixdorf en Honeywell, zitten met het probleem in hun maag. Dat leidt Coffou af uit het feit dat geen enkele aanbieder reeds durft te verklaren dat alle broncodes in orde zijn. Omdat gebruikers sterk afhankelijk zijn van de leveranciers van dit soort software, kan het nog wel eens uitgroeien tot een groter probleem dan bij computersoftware, denkt de Giga-analiste.
Coffou uit voorts kritiek op Bill Gates. Hij blijft beweren dat de millennium-problematiek voornamelijk te maken heeft met grotere systemen en vrijwel niet met PC's. Deze struisvogeltactiek staat een verdere verhoging van het bewustzijn in de weg, vindt Coffou.   RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.