Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

CSG Het Noordik krijgt smart Wi-Fi-netwerk

De Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik in Almelo heeft gekozen voor een Wi-Fi netwerk met de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless. Met het Wi-Fi netwerk biedt CSG Het Noordik haar medewerkers en leerlingen op een betrouwbare en duurzame manier toegang tot de digitale lesstof en internet.

Scholengemeenschap Het Noordik beschikte tot voor kort over een verouderd Wi-Fi netwerk, dat het toenemende gebruik van mobiele devices niet meer kon verwerken. Door een tekort aan bandbreedte had de scholengemeenschap vaak te kampen met trage verbinding. Dit leverde frustraties op bij de gebruikers en problemen met de gegevensbeveiliging op het netwerk. Om deze problemen het hoofd te bieden is Het Noordik een samenwerking met automatiseringspecialist Infotheek aangegaan, die ervaring heeft met het implementeren van smart Wi-Fi netwerken van Ruckus Wireless. Hierbij is gebruik gemaakt van de services van value added distributeur Alcadis voor metingen op locatie en het ontwerpen van het netwerk.

CSG Het Noordik biedt onderwijs aan meer dan drieduizend leerlingen en heeft 350 medewerkers in dienst, variërend van vmbo tot en met vwo en verdeelt over vier vestigingen. Met de apparatuur van Ruckus Wireless voldoet Het Noordik aan de stijgende behoefte aan bandbreedte en speelt daarmee in op de toekomst.

De scholengemeenschap krijgt de beschikking over een centraal beheert managed wlan-systeem met behulp van twee Zonedirector wlan-controllers, 98 Zoneflex 7363 access points en Ruckus Flexmaster managed software. De populaire Zoneflex 7363 indoor access points kunnen een doorvoersnelheid tot 600 Mbps halen en hebben veertien deelantennes om tot vierduizend mogelijke Wi-Fi-paden naar clients te detecteren. Deze technologie zorgt ervoor dat het Wi-Fi-signaal automatisch geoptimaliseerd wordt, namelijk door interferentiebronnen te omzeilen. Ook is het mogelijk om vloeiend over te schakelen naar een ander access point (seamless roaming) als deze een beter signaal biedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-27T10:46:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.