Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Betrouwbare netwerkinfrastructuur voor Fundis

Betrouwbare netwerkinfrastructuur voor Fundis

Voor achttien zorglocaties en het hoofdkantoor van Fundis is er in recordtempo een compleet nieuwe netwerkinfrastructuur gerealiseerd met Ruckus Smart Wi-Fi apparatuur in combinatie met lan-apparatuur van Brocade. Met deze state-of-the art oplossing wordt voorzien in de optimale connectiviteitsbehoefte van Fundis.

Fundis was op zoek naar een toekomstbestendige netwerkinfrastructuur van hoge kwaliteit en met een grote betrouwbaarheid die in korte tijd geïmplementeerd kon worden. Het nieuwe netwerk biedt alle bewoners en gasten toegang tot het gebruik van Wi-Fi. Alle medewerkers hebben nu toegang tot een betrouwbaar en veilig netwerk zodat het gebruik van digitale zorgapplicaties optimaal ondersteund wordt. Voor de realisatie van dit netwerk heeft Fundis de kennis en expertise van Lemontree en SouthernHill gebruikt.

Optimale betrouwbaarheid

Fundis grootste wens was het zetten van een grote stap vooruit op het gebied van betrouwbaarheid van het ict-netwerk. Daarbij was een belangrijk acceptatiecriterium de dekking van het Wi-Fi-netwerk. Wegvallen van het signaal, traag worden van het Wi-Fi-netwerk zonder dat er sprake is van een te hoog bandbreedte verbruik of het niet tijdig en zonder problemen overschakelen naar een ander access point van het Wi-Fi-netwerk mocht niet aan de orde zijn.

Onbezorgd mobiel werken binnen de locaties was het devies, als het even kon met minder access points dan voorheen. Voor het wlan-gedeelte van het netwerk zijn daarom de Smart Wi-Fi-producten van Ruckus Wireless ingezet. In totaal betreft het 267 Zoneflex R300 indoor access points. Iedere locatie is voorzien van een eigen Zonedirector 1200 serie wlan-controller die de access points aanstuurt. Mede dankzij de gepatenteerde Beamflex antennetechnologie, kon het aantal access points met maar liefst 35 procent worden verminderd. Voor de onderliggende redundante infrastructuur is er gebruik gemaakt van de Brocade 7250 Enterprise-Class stackable switches met een ruim PoE budget. 

De grootste uitdaging van dit project was niet de technologie, maar de logistiek. De optimale samenwerking tussen de drie partijen, Fundis, Lemontree en SouthernHill, is dan ook een van de redenen achter het succes van dit project.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-21T10:15:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.