Novell geplaagd door millennium bug

Netware 3.12 en 4.1 zullen het jaar 2000 niet halen. Tenminste als de systeembeheerder geen actie onderneemt en een patch gebruikt om het probleem op te lossen. Elke 3.12 client moet voorzien worden van deze herstelsoftware. Novell heeft een methode om de software automatisch te distribueren voor zowel Netware 4.1 als ook 3.12. Dat laatste lijkt een bittere noodzaak. Voor netwerkbeheerders dreigt anders het nachtmerriescenario waarbij alle Netware pc's handmatig voorzien moet worden van de 'patch'.

In het geval van Netware 4.1 is het herstellen van de millenniumfout relatief gemakkelijk. De 'patch' kan automatisch gedistribueerd worden met Novell's Application Launcher hulpprogramma. Netware 3.12 ondersteunt dit hulpprogramma niet. Novell zal de officiële versie van de patch januari volgend jaar vrijgeven. Een testversie kan momenteel al opgehaald worden op http://www.support.novell.com (filenamen: 312y2k.exe en clnty2k.exe). AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.