'Decibel' bekroond met Global Award

Dit artikel delen:

GRONINGEN - De automatiseerders van PTT Telecom (I&AT) hebben de Global Award gekregen. Ze kregen de prijs voor het project 'Decibel'. Dit is de codenaam voor de invoering van een tien-cijferig telefoonnummer in Nederland. Deze grootschalige automatiseringsoperatie is vorige week afgerond. Bij de uitreiking van de Award gaf directeur ir A. Volkers van I&AT aan dat inmiddels 80 procent van de abonnees tien cijfers draait. De overige 20 procent krijgt sinds vorige week de mededeling dat ze volgens het nieuwe nummerplan moeten bellen.

Uit de toelichting van Volkers werd duidelijk dat de operatie 'Decibel' een tour de force is geweest. Automatiseerders werken vaak achter de schermen. Deze operatie echter kon heel Nederland volgen, omdat het zoiets vitaals als het telefoonnummer betrof.
Met name de periode tot 10 oktober 1995, vanaf die datum moest het nieuwe nummerplan werken, leverde nog een aantal spannende momenten op. "Ik vergelijk het met een patiënt van wie hart en longen tegelijk vervangen moeten worden. Zo hebben we ook het hele telefoonnetwerk in Nederland plat moeten leggen. De spanning steeg toen het netwerk weer opgestart moest worden." In het weekend dat dit aan de orde was zijn er 's nachts nog wat indringende gesprekken gevoerd, valt uit de woorden van Volkers af te leiden.
Voor de automatiseerders van PTT Telecom kan Decibel nu worden afgerond. Alleen het uitbrengen van de nieuwe telefoongidsen kost het bedrijf nog enige hoofdbrekens. Op dit moment is slechts de helft van het aantal gidsen met de nieuwe nummers klaar. Verwacht wordt dat alle telefoonboeken na de zomer beschikbaar zijn. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.