Panthera implementeert Netgear-infrastructuur

In de strijd om de beste business case van 2009 zond Netgear het project 'Complete new infrastructure' in. Het project en bijbehorende business case gaan in op de implementatie van een Netgear network attached storage (NAS)-oplossing en daarmee een complete infrastructuur bij Panthera.

Panthera levert een breed aanbod aan online ict-diensten, -producten en communicatieoplossingen. Zo host Panthera bijvoorbeeld een groot aantal websites maar beheert het voor relaties ook terminal servers, diverse e-maildiensten en oplossingen voor digitale nieuwsbrieven. Naast uitgebreide hosting en ASP-diensten bedenkt en ontwikkelt Panthera online marketingcampagnes. Panthera werkt voor Nederlandse bedrijven zoals Pepsi, Smiths, ING, TNO, Robeco en Bacardi Martini, maar ook voor het MKB.

Panthera moet 24 uur per dag, 7 dagen per week bedrijfskritische data kunnen ontsluiten. Natuurlijk is dat van belang voor de eigen organisatie maar ook voor de klanten. De aard van het werk vraagt een snelle en adequate datavoorziening binnen het eigen LAN en voor de projecten van klanten. Omdat het vaak om grote en belangrijke projecten gaat is Panthera genoodzaakt de infrastructuur en hosting zoveel mogelijk in eigen beheer te doen. De ict-omgeving bestaat dan ook uit een groot aantal servers, allemaal ingericht met een specifieke configuratie, afhankelijk van de wensen van de klant.

Tapes

In de loop der jaren is de netwerkinfrastructuur enorm gegroeid en zijn er verschillende NAS-oplossingen geïmplementeerd. Deze draaiden diensten voor zowel Panthera zelf, als voor de klanten. Naast een traditionele opslagtaak werden de NAS-systemen echter ook ingezet als back-up oplossing. Door de groei in klantenportfolio- en projecten veranderden de toepassingen evenals de wensen die aan NAS-systemen werden gesteld.

Leon Kok, oprichter en directeur van Panthera: 'We kregen steeds meer behoefte aan zaken als snelle en eenvoudige data-uitwisseling, ftp-diensten, systeembeheerfuncties en back-upoplossingen, voor zowel onszelf als onze klanten. Onze hele business is gebaseerd op de continue beschikbaarheid van data. We draaien daarom veel back-ups. Voorheen deden we dat met tapes, maar we liepen door de hoeveelheid data al snel tegen de grenzen aan en wilden dus overstappen naar back-up to disc. Aanvullend wilden wij graag de NAS en de back-ups op afstand beheren.'

Swappable geheugen

In de zoektocht naar een oplossing, stuitte Kok onder andere op Netgear. Arend Karssies van Netgear vertelt: 'Als eerste zijn we toen een verkennend gesprek aangegaan met Panthera om hun wensen zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen. Op basis van dit gesprek hebben wij een advies afgegeven voor de inzet van een ReadyNAS 3200 en vervolgens zijn we begonnen met het trainen van de systeembeheerders van Panthera. In de tussentijd zijn de benodigde componenten besteld bij de distributeur, die vervolgens door Panthera geïmplementeerd zijn in hun eigen netwerk en dat van hun klanten.'

Naast de Netgear ReadyNAS 3200 met 12 TB aan hot swappable geheugen en twee gigabit ethernetpoorten, voor de back-upvoorziening staat in het hart van het netwerk een Netgear ProSafe Smart Wireless Switch, een draadloze controller die centaal de 16 ProSafe dual band draadloze acces points aanstuurt. Verder maakt Panthera voor zowel de eigen organisatie als klanten op verschillende locaties gebruik van 14 ProSafe 48-poort Gigabit Stackable Smart Switches die via diverse glasvezelmodules met elkaar verbonden zijn.  'Omdat het een geheel nieuwe infrastructuur betrof zijn we begonnen met Gigabit Stackable switches, Wireless controller en AP's, security appliance en een degelijke Storage unit', vertelt Karssies.

Het project is volgens Karssies vernieuwend omdat het laat zien dat een reseller de complete infrastructuur met één vendor kan oplossen. Hierdoor heeft hij maar één contactpersoon. Karssies: 'Het belangrijkste was dat de systeembeheerders actief getraind werden op de te implementeren oplossing. Verder moest er na gedacht worden over de graad van beveiliging, dus op het gebied van anti-spam, -virus en content filter.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-22T09:07:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.