Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Psychiatrisch ziekenhuis krijgt nieuw netwerk

'Zorginstelling moet altijd kunnen vertrouwen op infrastructuur'

Al geruime tijd heeft ACS Geluwe een samenwerking met een psychiatrisch ziekenhuis. Dit ziekenhuis biedt hoogstaande behandeling aan volwassenen en bejaarde mannen en vrouwen met psychiatrische problemen. Deze psychiatrische instelling stelt zich tot doel een veilige, verantwoorde zorg en behandeling en een respectvolle omgang met de patiënt te onderhouden.

Sleutelwoorden daarbij zijn zorg op maat en continuïteit van zorg. Het is een grote instelling, waar 150 personen werkzaam zijn. ACS Geluwe is samen met de ict-afdeling van deze organisatie verantwoordelijk voor de gehele infrastructuur en levert ondersteuning van de werkstations, software, serverpark en netwerkinfrastructuur.

Netgear

De ict-infrastructuur van deze psychiatrische instelling bestaat uit negen servers. Door veroudering is de instelling toe aan een nieuwe netwerkinfrastructuur die tegemoet komt aan de eisen van vandaag de dag: hoge snelheden, prestaties en 100 procent betrouwbaarheid. Deze vernieuwingen zijn nodig omdat het werkstations van medewerkers en administratieve software aan vervanging toe zijn. Omdat ervaringen met netwerkproducten van een grote Amerikaanse leverancier voorheen voor grote problemen had gezorgd, besloot ACS Geluwe voor dit project een shortlist te maken van mogelijke hardwareleveranciers van netwerkcomponenten.

Via de Belgische vestiging van distributeur Tech Data werd de heer Hollebeke geattendeerd op het portfolio zakelijke switches van Netgear. Na wat verder onderzoek concludeert hij dat deze switches tegemoet kwamen aan zijn wensen. Met name op prestatiegebied en doorvoersnelheden kon het netwerk grote stappen maken; nu en in de toekomst. De noodzaak hiertoe was hoog, omdat er meer en meer dataverkeer over het netwerk gestuurd wordt. Zo wordt zowel het data- als telefonieverkeer via het IP-netwerk afgehandeld. ACS Geluwe installeert een Netgear Prosafe 24-poorten Gigabit L3 managed stackable switch (GSM7328FS). Met 10-Gigabit snelheden kan ACS Computers er zorg voor dragen dat het netwerk het IP-verkeer via glasvezelverbindingen razendsnel via het netwerk zijn weg naar de backbone en de verschillende afdeling van het ziekenhuis vindt. Het netwerkverkeer wordt verder over de specifieke afdelingen verdeeld door twee andere type switches. De eerste is de Netgear Prosafe 24-poorten Gigabit smart switch (GS724T), de tweede is de Netgear Prosafe 48-poorten Gigabit smart switch (GS748T). Van deze layer 3 switches zijn er vijftien stukst aangeschaft.

Tijd gekost

'Eerlijk is eerlijk', zegt de heer Hollebeke. 'Toen ik van netwerkfabrikant veranderde wist ik niet wat mij te wachten stond. Je moet even de specifieke termen en benamingen van een nieuwe fabrikant onder de knie krijgen, in de weer met gebruiksaanwijzingen, checken of firmware wel bijgewerkt is en nog vele andere zaken. Dat heeft me toch wel wat tijd gekost. Gelukkig kon ik te allen tijde rekenen op de medewerking van Netgear in Rotterdam, die mij kundig en snel hebben geholpen.'

'Nadat we een proefopstelling hadden gemaakt en een tijdje hebben kunnen schaduwdraaien waren we klaar om uit te rollen', aldus Hollebeke. 'Wat mij betreft hebben we een goede keuze gemaakt. We kunnen het netwerk nu op afstand monitoren en beheren. Ook hebben we nu meer vrijheid in het toekennen van IP-rechten en beveiligingsniveaus. Ook is het netwerk veel sneller en hebben we geen uitval meer.' Hollebeke meent dat zijn klant tevreden is over het functioneren van het netwerk en ACS Geluwe met de nagekomen beloftes en ondersteuning van Netgear.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-07T08:14:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.