De Persgroep gaat over op Brocade-switches

Ondanks voorspellingen dat er dit jaar meer dan twee miljard internetgebruikers zullen zijn, lezen wereldwijd iedere dag nog steeds meer dan 1,6 miljard mensen een papieren krant. Uitgeverijen moeten zorgen dat ze kunnen omgaan met deze aanhoudende vraag en de omzetkansen van naar verwachting 120 miljard dollar per jaar benutten.

Om deze mogelijkheden te gebruiken heeft de in Brussel gevestigde media groep, De Persgroep, zich tot Brocade gewend voor de implementatie van Europa’s eerste Ethernet fabric switching oplossing. Hierdoor zijn ze in staat om het keiharde nieuws te blijven brengen aan hun dagelijkse 9,4 miljoen lezers en online bezoekers.De nieuwe Brocade netwerkinfrastructuur zal De Persgroep ook helpen om de enorme datagroei te blijven beheren.

Sinds 2007 zijn de activiteiten van De Persgroep exponentieel gegroeid. Het netwerk ondersteunt vandaag de dag meer dan duizend servers, 3.500 gebruikers en 325 terabytes aan data. Dit is een toename van het dataverkeer van 650 procent in slechts vier jaar.Brocade loopt als wereldwijde marktleider in datacenter fabric innovatie en implementatie voorop in het leveren van Ethernet fabrics. Om gebruik te maken van Brocade VCS-technologie, levert Brocade met VDX 6720 Data Center Switches het fundament voor data center ethernet fabrics. Dit is een revolutie in het ontwerp van Layer 2 netwerken en het vormt een intelligente basis voor cloud geoptimaliseerde netwerken.

De Brocade VDX 6720 is ontworpen om het netwerkgebruik te verbeteren, de beschikbaarheid van applicaties te maximaliseren, de schaalbaarheid te vergroten en netwerk architecturen in sterk gevirtualiseerde datacenters te enorm vereenvoudigen.Met 15 gedrukte media, variërend van dagbladen zoals Volkskrant en De Tijd tot tijdschriften waaronder Joepie en Dag Allemaal en meer dan twintig toonaangevende nieuwssites, staat de De Persgroep iedere dag voor de enorme uitdaging. Alle redactionele stukken, afbeeldingen en reclame moeten verwerkt worden zodat alles op tijd klaar is om gedrukt te worden. Om dit te ondersteunen moet het netwerk de ruggengraat vormen voor aanvullende diensten zoals klantenservice en abonnementen. Hierdoor kan de kleinste netwerkstoring een grote invloed hebben.

Het vorige netwerk van het bedrijf begon de productiviteit te beperken; bottlenecks in de doorvoer betekende dat back-up schema's zouden mislukken, en de overall switch performance en stabiliteit niet langer aanvaardbaar waren. Na een tenderprocedure heeft De Persgroep Brocade VDX 6720 geselecteerde als basis voor de Ethernet fabric oplossing.In totaal werden er 72 Brocade VDX 6720 switches binnen de fabric-gebaseerde architectuur ingezet waarmee een logisch chassis ontstond met een enkele gedistribueerd controlemogelijkheid over meerdere server racks. Dit ontwerp heeft gezorgd voor lagere investering- en operationele kosten terwijl de migratie naar de virtuele machine (VM) eenvoudiger wordt. De implementatie zorgt bij De Persgroep nu al voor gewenste prestaties en veerkracht.

De Brocade 6720 VDX Data Center Switches, een serie van 10 Gigabit Ethernet (GbE)-geschikte apparaten, zijn verkrijgbaar als een of twee rack-unit (1U of 2U) form factors en bieden de mogelijkheid om uit te breiden van zestien tot zestig poorten via pay-as-you-grow Ports on Demand (POD) licencing. De switches beschikken over volledige 10 gigabit per seconde (Gbps) wire-speed prestaties van iedere poort naar iedere poort met een vertraging van 600 nanoseconden (ns). De switches zijn gebaseerd op de low-latency, lossless, 10 Gbps Data Center Bridging (DCB) technologie en zijn in staat alle soorten data en storage traffic te verwerken inclusief traditionele ip, iSCSI, CIFS, NFS en multi-hop Fibre Channel over Ethernet (FCoE). De Brocade 6720-switches VDX beschermen bestaande investeringen door een breed scala van server-, hypervisor en storage keuzes te ondersteunen en door een naadloze interface met bestaande netwerk infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-06T11:48:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.