NDC mediagroep kiest Hybride Cloud Proact

NDC mediagroep heeft voor drie jaar een contract getekend met Proact voor het leveren, implementeren en managen van een nieuwe storage en backup-omgeving. Uniek aan de oplossing is dat deze gedeeltelijk zelf wordt uitgevoerd door NDC mediagroep en gedeeltelijk onder verantwoordelijkheid van Proact valt.

De totale omgeving dient als basis voor het verhogen van de beschikbaarheid en de daaraan gekoppelde dienstverlening van de it-infrastructuur. Proact heeft een storage-omgeving geleverd op basis van Netapp FAS3240 Metrocluster waarbinnen Snapshots zorgen voor het backup-gedeelte van de oplossing. Het Proact Remote Management as a Service, waarbinnen wordt betaald naar verbruik, neemt het ‘cloud’-gedeelte van de oplossing voor haar rekening waar het volledige beheer van de NetApp storage onder valt. De Proact MCS Vault-dienst zorgt voor een solide backup naar een datacenter van Proact.

Hoofd ICT NDC mediagroep, Erik Miedema: 'Bij ons onderzoek naar een nieuwe san-omgeving was Proact goed in staat onze wensen en eisen te vertalen naar een passende oplossing. Proact viel op door heel goed naar ons te luisteren voordat ze met de oplossing kwamen.'

NDC mediagroep zal binnen de nieuwe storage- en backup-oplossing volledig ontzorgd worden op het vlak van beheer, terwijl de opslagcapaciteit te allen tijde is gewaarborgd. Daarnaast zal de oplossing mee bewegen met de veranderingen intern en extern, op zowel technisch als innovatief gebied tegen een zo laag mogelijke total cost of ownership (tco).

Lucas den Os, Managing Director Proact Benelux: 'Make or buy is een 'hot topic' in de it-markt van vandaag, oftewel; koopt u een product en doet u het zelf of neemt u een cloud-dienst af? Dat NDC mediagroep juist heeft gekozen voor Proact’s hybride cloud model waarin 'best of both worlds' zijn vertegenwoordigd met de voor haar op dit moment perfecte balans is dan ook erg mooi om te zien. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met NDC mediagroep.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-05T09:34:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.