Eurofiber helpt cultureel erfgoed te vereeuwigen

Foto’s, genealogische registers, munten, kunstwerken, monumenten, Picturae digitaliseert, beheert en ontsluit de waardevolle collecties van de culturele erfgoedsector in Europa. Musea, archieven en bibliotheken van naam in binnen- en buitenland behoren tot de klanten.

De dienstverlening gaat van het digitaliseren, hosten en beheren tot het toegankelijk maken en met kennis verrijken van collecties. Sander Filius, Director van Picturae ICT: 'We digitaliseren collecties bij ons in het bedrijf of op locatie bij de klant en slaan deze veilig op in ons datacenter. Met de online applicaties die we beschikbaar stellen, kunnen onze klanten deze collecties beheren en verrijken met metadata. Ook is het mogelijk de collecties toegankelijk te maken voor het publiek via beeldbanken en websites, compleet met zoekmachine en webwinkel voor het bestellen van reproducties. Verder bieden we oplossingen voor kennisverrijking van digitale collecties.'

Het opgeslagen beeldmateriaal heeft een zeer hoge resolutie. De hoeveelheid informatie die bij Picturae omgaat, loopt dan ook tot in de honderden terabytes. Dit vergt een zeer snelle datacommunicatie, zowel tussen de verschillende locaties in Europa als tussen de twee datacenters van het bedrijf in Heiloo en Amsterdam.

Voor de verbinding tussen de eigen locaties in Heiloo legde Picturae zelf een lokaal glasvezelnetwerk aan. De twee datacenters in Heiloo en Amsterdam zijn sinds 2008 via een glasvezelverbinding van Eurofiber met elkaar verbonden. Picturae belicht de glasvezelverbinding tussen de twee datacenters zelf. Momenteel heeft de verbinding een snelheid van 10 Gbps. Filius benadrukt dat de bandbreedte in eigen hand te houden is. De behoefte aan capaciteit zal in de toekomst immers alleen maar toenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-30T08:00:00.000Z Martijn Vet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.