Ctac helpt Ferney Group met RF-communicatie

Bij de Ferney Group zijn de voorraadverschillen en orderpick-fouten aantoonbaar gedaald na implementatie van rf-communicatie (radio frequency) voor het logistieke proces. Ferney Group is een grote Nederlandse inkoopcombinatie op het gebied van bouwbeslag, machines, gereedschappen en ijzerwaren voor de bouw.

Ctac ondersteunde Ferney bij de keus voor het rf-platform. Daarnaast zorgde Ctac voor de integratie vanrfF in de bestaande SAP-omgeving. Ferney profiteert nu van een efficiënter logistiek proces met meer inzicht in de voortgang van orderpicking en verwerking van goederenontvangst. De groothandel werkt sinds begin 2011 met de SAP-groothandelsoplossing van Ctac Wholesale & Manufacturing (voorheen mYuice), onderdeel van Ctac. Een van de doelstellingen van de SAP-implementatie was om een basis te leggen voor het gebruik van rf. Ferney wil daarmee het orderproces optimaliseren en het inzicht in de voortgang van alle logistieke processen verbeteren. Het bedrijf schakelde Ctac als SA- specialist in voor advies. Naast uitgebreide SAP-kennis heeft Ctac ook ruime expertise opgebouwd in de groothandelssector.Na de keus voor het rf-platform ondersteunde Ctac Ferney bij het integreren van de rf-technologie in de SA- omgeving.

Ferney verzorgt de inkoop- en voorraadfuncties van private label–artikelen: van standaardproducten van leveranciers tot en met speciale producten, onder meer uit het Verre Oosten. De omvang en omloopsnelheid zijn per productgroep zeer verschillend. Circa vijfduizend artikelen - van zeer klein formaat tot profielen van zes meter, ladders, trappen et cetera - worden opgeslagen in diverse pick- en bulksecties (totaal twaalfduizend locaties). De circa tien magazijnmedewerkers en vier truckchauffeurs bij Ferney gebruiken draadloze terminals met een scherm van twintig tekens breed. De batchorder pickers beschikken over een breed scherm van veertig tekens en gebruiken een vingerscanner.

Dankzij draadloze rf-communicatie neemt de productiviteit van medewerkers toe en dringt Ferney de foutgevoeligheid terug. Medewerkers zijn zeer flexibel bij het verwerken van orders doordat ze niet langer gebonden zijn aan vaste pc’s of terminals. Doordat alle processen volledig digitaal verlopen, zijn inputfouten nagenoeg uitgesloten.

Optimalisatie van logistiek

Jan Suurland, manager bedrijfsvoering bij de Ferney Group: 'Om onze leden optimale service te bieden, is het zaak om onze logistiek continu te verbeteren. Dankzij het rf-project hebben we het aantal fouten in orders zichtbaar teruggedrongen en hebben we beter inzicht in de logistieke stromen. Daardoor krijgen onze leden de dienstverlening die ze van ons mogen verwachten.'

De groothandelsoplossing van Ctac Wholesale & Manufacturing is gebaseerd op SAP Business All-in-One. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor technische groothandels die behoefte hebben aan een uitgebreid bedrijfsspecifiek erp-systeem tegen lage kosten en met een relatief korte implementatietijd. Jarenlange ervaring in deze sector en de input van technische groothandels vormden de basis voor de ontwikkeling. Hierdoor sluit de oplossing naadloos aan op de specifieke uitdagingen van technische groothandels. Inmiddels gebruiken verscheidene groothandels in Nederland de oplossing.

Ferney Group zet SAP Business All-in-One in voor de ondersteuning van alle kernprocessen. Als grootste Nederlandse inkoopcombinatie voor de ijzervakhandel voor de bouw biedt Ferney Group niet alleen uitstekende inkoopcondities, maar ook ondersteuning op het gebied van promoties en levering van exclusieve merken. De groep telt 62 zelfstandige ondernemers in Nederland en België, die vooral de zakelijke markt bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-27T08:31:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.