Kentalis verbetert zorgverlening met Dell

Dell heeft Kentalis geholpen bij de verbetering van zijn zorgverlening door een it-infrastructuur te realiseren, die hoge efficiëntie combineert met kostenbesparingen. De zorgverlener (ontstaan uit de fusie van Viataal, Koninklijke Effaha Guyot Group en Sint Marie) moest op redelijk korte termijn worden voorzien van deze infrastructuur. Het doel was om alle werknemers beter te ondersteunen in hun dienstverlening en de zorgverlening te versoepelen.

Kentalis heeft meer dan honderd locaties verspreid over heel Nederland en biedt diagnostiek, zorg en onderwijs aan mensen met gehoor- of communicatiebeperkingen. De klanten krijgen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen in de taal en communicatie om te zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. De grootste doelgroep bestaat uit (jonge) kinderen en tieners. De rol van it is om het personeel optimaal te ondersteunen om dit doel te bereiken.

Passende oplossing

Dell en Kentalis hebben samengewerkt aan een passende it-oplossing om dit te bereiken. Hierbij staan storage met data tiering en virtuele desktops voor flexibel werken centraal. Bij de planning en implementatie van het nieuwe platform speelden de Dell Deployment Services een centrale rol. Uiteindelijk implementeerde Dell voor Kentalis een combinatie van Dell PowerEdge servers, Dell EqualLogic storage in het datacenter in Arnhem en VMware virtual desktop infrastructuur (vdi) om de vestigingen aan te sluiten. Als gevolg van de nieuwe infrastructuur kon Kentalis de zorgverlening efficiënter maken en kosten besparen.

Het vdi-gedeelte van de privé-cloud stelt werknemers in staat om hun gepersonaliseerde virtuele desktop vanaf elke Kentalis-vestiging te kunnen benaderen. Met de inzet van servervirtualisatie kan de it-afdeling binnen enkele minuten nieuwe diensten beschikbaar stellen aan zijn gebruikers. Zo kunnen nieuwe softwarepakketten en -diensten, die de werknemers nodig hebben om patiënten te helpen, veel sneller worden geïmplementeerd dan met een traditionele infrastructuur. Ook zijn de kosten voor de ontwikkeling van nieuwe diensten op virtuele servers veel lager. Deze aanpak vereenvoudigt de compatibiliteit en consistentie over verschillende hardware-platformen heen.

De inzet van het Dell EqualLogic storage-platform heeft geresulteerd in aanzienlijke kostenbesparingen, die vooral worden bereikt door automatische data-tiering. Daarbij worden alleen de meest gebruikte data op de snelle Serial Attached SCSI (SAS)-schijven opgeslagen. Gegevens die minder vaak nodig zijn, bijvoorbeeld vanwege wet- en regelgeving, worden automatisch naar langzamere en minder dure serial ata (sata)-schijven gemigreerd. Zo wordt optimaal gebruikgemaakt van Kentalis’ infrastructuur terwijl de kosten voor het datamanagement worden verminderd. Deze infrastructuur is bovendien eenvoudig uit te breiden met als gevolg een maximale flexibiliteit. Voor backups is er de Dell PowerVault TL4000 tapewisselaar, die Kentalis beschermt tegen verlies van data in het geval van een systeemuitval.

Betrouwbaarheid bewezen

De complete Dell-oplossing heeft inmiddels zijn betrouwbaarheid en toegevoegde waarde bewezen: 'De betrouwbaarheid van de oplossingen van Dell en de prestaties die behaald worden waren voor ons doorslaggevend', aldus Maik Berkelmans, ict-architect en projectmanager bij Kentalis. 'De Dell Equallogic storage arrays leveren ons bovendien alle software voor snapshots, replicatie en tiering voor één prijs.'

'De stabiliteit van Dell is ongeëvenaard en Dell ProSupport maakt het werk van ons it-team eenvoudiger. Wij hebben altijd zeer snel hulp gekregen, als wij die nodig hadden. Het Dell ProSupport-team begrijpt het belang van ict voor bedrijven. Zij leveren een fantastische service. In het algemeen verwacht Kentalis snel rendement op de investering te zien', vult Berkelmans aan.

'Kentalis laat een combinatie zien van lagere kosten en groter efficiëntie, die typisch is voor het gebruik van Dell-oplossingen', aldus Robin Kuepers, enterprise marketing director EMEA bij Dell. 'Wij bepleiten open standaarden en ontwikkelen samen met onze klanten oplossingen, die het best aansluiten bij hun behoeftes. Hierbij werken wij nauw samen met partners, zoals VMware, om de best mogelijke resultaten te behalen voor onze klanten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-14T10:01:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.