Cisco Medical Grade van Vosko voor Meander MC

Dit artikel delen:
Meander MC

Het Meander Medisch Centrum maakt sinds de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Maatweg in Amersfoort gebruik van een Medical Grade netwerkinfrastructuur van Cisco. Deze architectuur zorgt voor een betrouwbare, flexibele, schaalbare en veilige infrastructuur. De oplossingen van Cisco met Vosko als partner stellen het Meander MC in staat om patiënten, artsen, (medische) apparatuur en sensors met elkaar te verbinden.

Rond de jaarwisseling is het nieuwe ziekenhuis van het Meander MC in gebruik genomen. Het Meander MC onderkent het belang van ict en heeft voor de Medical Grade Infrastructure van Cisco gekozen. Het netwerk is opgebouwd rond twee datacenters en telt ruim tienduizend aansluitingen. Deze omvangrijke infrastructuur is noodzakelijk omdat het Meander MC de strategische keuze heeft gemaakt om alle communicatie- en beheersystemen over het ip-netwerk te laten lopen. Daarom heeft het ziekenhuis ook een volledig dekkend 'clean air' draadloos netwerk, waardoor specifieke en kritieke medische toepassingen volledig kunnen vertrouwen op het draadloze netwerk.

Ruim vijftienhonderd Cisco Wi-Fi-handsets worden niet alleen voor spraakcommunicatie gebruikt, maar ook voor berichtgeving vanuit het verpleegoproepsysteem, het gebouwbeheersysteem en de brandmeldcentrale. Hiermee voldoet het Meander MC aan de NEN2575 criteria. Het draadloze netwerk wordt tevens gebruikt voor locatiebepaling inclusief dwaaldetectie en telemetrie voor patiëntmonitoring.

Vincent van Luling, manager I&A Meander MC, terugkijkend op de gemaakte keuzes en het hele project: 'Met volle overtuiging kan ik stellen dat we tevreden zijn met de keuzes die we gemaakt hebben. De oplossing voldoet in alle opzichten en Vosko heeft de hoge verwachtingen die we van ze hadden waargemaakt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-26T11:01:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.