Van der Valk Zwolle kiest voor Ruckus Wireless

Dit artikel delen:

Eind 2013 opende het nieuwe Van der Valk Hotel Zwolle zijn deuren. Om gasten te voorzien in hun vraag naar gratis Wi-Fi heeft het hotel gekozen voor een smart Wi-Fi netwerk van Ruckus Wireless.

Van der Valk Hotel Zwolle beschikt over de nieuwste faciliteiten op het gebied van automatisering en domotica. Men wil gasten nu en in de toekomst van alle gemakken voorzien en kiest er daarom voor hen gratis Wi-Fi te bieden. Uit de feedback van hun gasten blijkt dat Wi-Fi een belangrijke factor is bij de keuze van een hotel. Daarom was Van der Valk op zoek naar een duurzame oplossing die ook in de toekomst in staat is om gasten voldoende bandbreedte te verschaffen. Naast publieke toegang wordt het draadloze netwerk ook ingezet door het eigen personeel voor diensten als draadloos bestellen en afrekenen en cctv-camerabewaking. Hiervoor kiest men voor Ruckus Wireless.

Op het gebied van telecom en it werkt Van der Valk al jarenlang intensief samen met Sencit uit Apeldoorn. De samenwerking tussen Van der Valk en Sencit is gestart met Hotel Hengelo en vanwege wederzijdse tevredenheid is Sencit nauw betrokken bij de inrichting van het nieuwe hotel in Zwolle. Samen met de technische dienst van Van der Valk Hotel Zwolle zijn de wensen en eisen die aan het nieuwe Wi-Fi netwerk worden gesteld in kaart gebracht. Na enkele merken getest te hebben, heeft het management uiteindelijk besloten gebruik te gaan maken van de Ruckus ZoneFlex 7055 Wall Switch.

Dit product is specifiek ontworpen voor de hotelbranche en biedt geconcentreerde Wi-Fi-dekking in één kamer. Bij de meeste hotels worden Wi-Fi-access points op de gang geplaatst om dekking te bieden aan vier tot acht kamers. Uit de test bleek dan ook dat plaatsing van een ZoneFlex 7055 op de kamers een veel betere Wi-Fi-verbinding biedt dan conventioneel geplaatste access points. De ZoneFlex 7055 maakt het mogelijk om devices op zowel de 2.4 GHz als 5 GHz band te verbinden en biedt een doorvoersnelheid tot 600 Mbps. Doordat het product ook over vier ethernetpoorten beschikt, kunnen er meerdere apparaten zoals de televisie en telefoons worden aangesloten.

Één van de redenen voor Van der Valk om voor Ruckus Wireless te kiezen is de duurzaamheid van deze oplossing. 'Wij willen vooruit en gasten nu en in de toekomst naar tevredenheid kunnen bedienen. Gratis Wi-Fi speelt hierin een belangrijke rol en met Wi-Fi van Ruckus Wireless kunnen wij hen hierin voorzien', verklaart Paul van der Valk. De apparatuur van Ruckus Wireless biedt op dit moment ruim voldoende bandbreedte in het hele hotel en ook met de toekomstige groei van het bandbreedtegebruik zal de capaciteit voldoende blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-04T10:08:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.