Iron Mountain archiveert testamenten HMCTS

Het HM Court & Tribunals Service (HMCTS) heeft tal van testamenten in zijn beheer. Iron Mountain, naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in informatiebeheer, heeft deze testamenten gearchiveerd en gedigitaliseerd. De testamenten bevatten de nalatenschapswensen van de meest invloedrijkste mensen uit de negentiende en twintigstee eeuw. Van wetenschappers tot schrijvers en componisten.

Eerder archiveerde en digitaliseerde Iron Mountain de 278.000 testamenten van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het totale archief van HMCTS bestaat uit 41 miljoen testamenten, waarvan de oudste dateert uit 1858. Doordat Iron Mountain alle testamenten heeft gearchiveerd en gedigitaliseerd, zijn deze online inzichtelijk en is het mogelijk een kopie van testamenten aan te vragen voor een klein bedrag.

Het archief bevat testamenten van Sir Edward Elgar, Charles Spencer Chaplin, Charles Dickens, Edward Lawrence en Ernest Shackleton. Van componist tot wetenschapper tot belangrijke schrijver, allen lieten zij een nalatenschapsdocument na aan hun dierbaren. Zo liet de in 1954 overleden cryptoloog Alan Turing een kort testament achter, waarin hij al zijn bezittingen naliet aan zijn moeder en een gekoesterde groep collega´s. Alan Alexander Milne, schrijver van de Winnie de Poeh verhalen, liet het auteursrecht na aan zijn favoriete club en school, de Westminster School. De schepper van Peter Rabbit, Beatrix Porter, liet een testament na dat haar passie voor natuurwetenschappen en instandhouding weerspiegelde. Een groot deel van haar eigendommen in het ´Lake District´ liet zij na aan het Britse ´National Trust´.

Eeuwig voortbestaan

'De voltooiing van het archivering- en digitaliseringsproces voor HM Courts & Tribunals Service is een belangrijke mijlpaal. De omvang van het archief is zowel nederig als indrukwekkend', zegt Phil Greenwood, commercieel directeur van Iron Mountain. 'Onder de in totaal 41 miljoen testamenten is ieder testament een kostbaar historisch document dat opmerkelijke inzichten geeft in verschillende generaties. De testamenten bieden een uniek inzicht in individuen en hun rol als vader of moeder, vriend of collega. Iron Mountain is verheugd dat zij de testamenten hebben mogen archiveren, digitaliseren en online inzichtelijk hebben mogen maken. De testamenten zullen veilig, op temperatuur en in een gecontroleerde omgeving beheerd worden, zodat deze ook beschikbaar zullen blijven voor de toekomstige generaties.'

'Dit fascinerende project maakt het leven van de gewone en buitengewone mensen, die het land en de rest van de wereld hebben gevormd, inzichtelijk', zegt Courts Minister Shailesh Vara MP. 'Het is een fantastische bron, niet alleen voor naverwanten, maar ook voor iedereen met een interesse in de sociale geschiedenis of invloedrijke personen uit de 19e en 20e eeuw. Ik ben blij dat HM Courts & Tribunals Service toonaangevend is op het gebied van innovatie en heeft bijgedragen aan een moderne en efficiënte openbare dienst.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-02T10:33:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.