Wifinity voorziet Zuiderzeemuseum van Wi-Fi

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een Smart Wi-Fi netwerk van Ruckus Wireless geïnstalleerd door Wifinity. Het netwerk voorziet alle bezoekers van een snelle Wi-Fi verbinding en zorgt er daarmee voor dat de app van het Zuiderzeemuseum goed beschikbaar is. Het Wi-Fi netwerk is gerealiseerd in de winterstop van 2014/2015 en inmiddels al enkele maanden succesvol operationeel.

Het Zuiderzeemuseum behoord tot de top tien van musea van Nederland. Het Wi-Fi netwerk moest worden aangelegd in zowel het binnen- als openluchtmuseum. De bezoekers bewegen zich door het museum heen en moeten overal voorzien worden van een goed werkend Wi-Fi. In drukke periodes moest er rekening worden gehouden met piekmomenten van vierduizend gelijktijdige gebruikers.

Aan de hand van al deze eisen heeft het Zuiderzeemuseum gekeken naar diverse partijen voor de realisatie van het Wi-Fi netwerk. Door een vergelijkbare publieke Wi-Fi case bij Tivoli Vredenburg, is het Zuiderzeemuseum bij Wifinity uitgekomen. Wifinity heeft meerdere high-density locaties voorzien van een betrouwbaar Wi-Fi netwerk. Wifinity beschikt als gecertificeerd Big Dog-partner over technische kennis over Wi-Fi en de producten van Ruckus Wireless.

Smart Wi-Fi

Het Zuiderzeemuseum is een complex pand met veel verschillende ruimtes met hoge en dikke muren wat zorgt voor de nodige uitdagingen bij het aanleggen van het netwerk. Om hen te kunnen voorzien van een goed werkend Wi-Fi netwerk hebben zij gekozen voor de producten van Ruckus Wireless. Deze producten sluiten aan bij alle eisen van het netwerk.

Voor het Wi-Fi netwerk wordt gebruik gemaakt van ZoneFlex R500 en ZoneFlex R700 dual-band indoor access points. Voor de outdoor omgeving is de ZoneFlex T300 ingezet. Deze access points bieden doorvoersnelheden tot 1300Mbps en kunnen tot 500 gelijktijdige gebruikers bedienen. Deze acces points maken gebruik van de gepatenteerde BeamFlex technologie van Ruckus Wireless voor een efficiënt en optimaal Wi-Fi signaal. Hiermee onderscheiden deze access points zich in prestaties wat betreft capaciteit en dekking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-18T10:53:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.