Datacenters Interconnect gaan over op Juniper

Interconnect, een Nederlandse internetprovider met een scala aan ict-diensten, heeft gekozen voor de oplossingen van Juniper Networks voor het vereenvoudigen van zijn datacenter-netwerk. Door de inzet van verschillende routers en switches op basis van de Metafabric-architectuur van Juniper, beschikt Interconnect nu over een eenvoudiger, robuuster en flexibeler datacenter architectuur.

Met meer dan tweehonderd switches die regelmatig handmatig opnieuw moesten worden geconfigureerd, omvatte het inrichten van diensten een traag, complex en foutgevoelig proces. Interconnect had behoefte aan een nieuwe en innovatieve aanpak van de architectuur van het datacenter-netwerk om de concurrentie voor te kunnen blijven en tegemoet te komen aan de nieuwe eisen van klanten. De internetprovider zocht naar een leverancier die innovatie naar het datacenter kon brengen. Zij kwamen al snel uit bij Juniper Networks. Interconnect werkte al eerder met Juniper Networks en had positieve ervaringen met de fabrikant.

Interconnect koos voor Juniper Networks MX104 3D Universal Edge Routers voor de ontwikkeling van een datacenter-core, en Juniper Networks QFX5100 Switches en EX4300 Ethernet Switches voor de ontwikkeling van een Virtual Chassis Fabric (VCF). De MX, EX, QFX en VFC vormen kernonderdelen van Metafabric, Juniper's simpele, open en intelligente architectuur voor datacenter-netwerken.

Infradata helpt mee

Infradata, een partner van Juniper Networks, droeg zorg voor de testapparatuur, voor de onsite technische expertise en voor de kennisoverdracht. De datacenter-architectuur van Interconnect is naast eenvoudiger nu ook open, makkelijk configureerbaar en flexibeler. De VCF kan als één apparaat worden beheerd. Dit is eenvoudiger maar resulteert ook in kostenbesparingen.

'We beschikken in feite over één grote switch die niet eens in één ruimte hoeft te worden opgesteld. We hebben geen capaciteitsproblemen en kunnen met het grootste gemak opwaarderen naar 40G. En als we een klant naar een andere omgeving verhuizen, hoeven we slechts één configuratiewijziging aan te brengen. Daarnaast zijn we erg te spreken over de mogelijkheid tot het upgraden op afstand en de offline configuratiemodus die voor alle producten van Juniper beschikbaar is. We zijn blij met de betrouwbare apparatuur van Juniper Networks, onze relatie met Infradata en de ondersteuning die zij ons bieden. Kiezen voor een leverancier als Juniper is geen kwestie van offertes aanvragen. Het gaat om het verkrijgen van eerlijk advies en creatieve ideeën', aldus Jeroen Stevens, cto bij Interconnect.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-03T10:03:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.