Virtuele winkel Free Record Shop lijkt voor Oracle te hoog gegrepen

Dit artikel delen:

Oracle heeft grote moeite de virtuele Free Record Shop in de lucht te houden. De site van Nederlands grootste platenketen bleef in de eerste week na introductie grotendeels onbereikbaar. Begin deze week zag het er nog niet naar uit dat de problemen snel onder de knie waren.

Voor de directie van Free Record Shop was het onvermogen van Oracle het virtuele filiaal open te houden een behoorlijke tegenvaller. Een woordvoerder zei volledig verrast te zijn door de problemen. Pas te laat besefte men dat aan elektronische handel nog vele haken en ogen zitten.
Veel grote IT-leveranciers waaronder ook Oracle, hebben zich op deze groeiende markt gericht. Maar slechts enkele aanbieders kunnen goede prestaties leveren. "Oracle is vooral thuis in database-beheer, maar dit is duidelijk een andere discipline," zegt een insider die nauw bij het project betrokken is.

Weinig ervaring

In kringen rond het virtuele-winkelproject valt te beluisteren dat Oracle zich sterk op het project heeft verkeken en nog veel ervaring met elektronische handel moet opdoen. Het project bij Free Record Shop was de eerste proef in Europa met een virtuele CD-winkel. In plaats van rustig te starten, presenteerde men dit project meteen met veel fanfare.
Volgens het persbericht integreert de software met talloze web-protocolservers. Dat zou resulteren in een groot bereik naar gebruikers en eenvoudige koppelingsmogelijkheden. Daarnaast zou de Internet Commerce Server schaalbaar zijn voor elke belasting met een fout-tolerant karakter.
De Internet Commerce Server van Oracle is in Java geschreven. Als de techniek goed werkt, zijn data-, video- en audio-catalogi vanuit een database-omgeving te benaderen. Verder vindt integratie plaats met betalings- en voorraad-systemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.