Case study

Politie Gelderland Zuid krijgt content-abonnering

Dit artikel delen:

Politie Gelderland Zuid is een van de vijf Politiekorpsen in Nederland die gebruikt maakt van Smartsite. Smartsite werd gekozen aan de hand van een lijst met 120 eisen die aan een aantal leveranciers was voorgelegd.

Content-abonnering

Het belang van gerichte informatievoorziening mag, gezien de werkzaamheden van de politie, groot worden genoemd. Door de grote verscheidenheid aan taken die de politie uitvoert is er ook een enorme hoeveelheid aan informatie (content) die van belang is bij het uitvoeren van deze taken. Het gevaar schuilt hierbij in het overvoeren van de politiemensen met informatie. Het filteren van de informatie om zo de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon te krijgen is dus essentieel. Dit is door middel van 'content-abonnering' opgelost.

Afhankelijk van zijn of haar werkterrein en -gebied kan een medewerker van het korps zich abonneren op content die voor hem of haar persoonlijk van belang is. Nieuwe informatie wordt automatisch - op basis van deze content-abonnering - op een persoonlijke startpagina gepubliceerd. Tevens kan men door middel van email vanuit Smartsite direct geattendeerd worden op eventuele nieuwe informatie. Het email bericht bevat dan een link die direct naar de nieuwe content verwijst.

Recherche informatie

Een deel van deze 'persoonlijke' informatie bestaat uit zogenaamde 'operationele' informatie. Informatie die strik vertrouwelijk is omdat er privacy-gevoelige gegevens in voorkomen. Deze informatie staat in de, speciaal gebouwde en afgeschermde, ‘Recherche-informatiemodule' zoals hij intern wordt genoemd. De module geeft de, op onderwerpen geautoriseerde, medewerkers informatie over allerhande belangrijke zaken die in zijn gebied spelen. Dit kunnen foto's en personalia zijn van verdachten (zakkenrollers, drugsdealers, etc.) of beelden ter identificatie die gemaakt zijn door bewakingscamera's, of informatie over specifieke personen of omstandigheden waar zich problemen kunnen voordoen. Zo gaan de politiemensen van het korps Gelderland Zuid altijd goed geïnformeerd op pad.

Naast informatie die alleen intern beschikbaar is wordt er ook informatie beheerd die voor externe publicatie geschikt is. Hierbij wordt er een koppeling gelegd naar de algemene site van de politie. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de informatie bij het zo snel mogelijk oplossen van zaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-26T21:28:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.