Case study

Stork pakt wereldwijde intranet aan

Dit artikel delen:

Stork maakt gebruik van Smartsite voor circa dertig van haar internetsites waaronder de corporate site. Daarnaast heeft Stork besloten om voor haar wereldwijde intranet Smartsite in te zetten als content management systeem.

Stork is - met ruim 13.000 werknemers wereldwijd en een omzet in 2003 van circa twee miljard euro - een van de toonaangevende technologieconcerns. Stork maakt gebruik van Smartsite voor circa dertig van haar internetsites waaronder de corporate site http://www.stork.com/. Daarnaast heeft Stork ook besloten om voor haar wereldwijde intranet Smartsite in te zetten als content management systeem. Value Added Reseller voor Smartsite is hierbij LECTRIC.

"Smartsite blijkt zeer goed inpasbaar te zijn in complexe multi-server architecturen", aldus de heer J. Hofstede, IT-manager binnen Stork. "Dit is een belangrijk aspect vanwege de zeer uitgebreide IT-architectuur voor de circa 50 werkmaatschappijen van Stork wereldwijd."

Smartsite zal zowel binnen het Nederlandse rekencentrum als op het Amerikaanse knooppunt in Charlotte worden geïnstalleerd. Door gebruik te maken van de geavanceerde ‘load balancing' mogelijkheden van Smartsite - waarbij een redactieserver, publicatieserver en een databaseserver separaat worden ingericht - is de beschikbaarheid van zowel het wereldwijde intranet als van de vele internetsites optimaal gewaarborgd.

"Zowel bij het personeel als de klanten van Stork bestaat sterk de behoefte om vanaf willekeurige werkplekken vertrouwelijke informatie gepersonaliseerd ter beschikking te krijgen. Deze informatie is deels afkomstig vanuit bestaande business-applicaties", aldus Hofstede. "De mogelijkheden van Smartsite op het gebied van workflow, applicatieintegratie en extranetmogelijkheden spelen hierin een belangrijke rol."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-27T19:56:00.000Z Alex Beishuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.