LeaseWeb host Tank Fighter van Sunset Games

Dit artikel delen:

Het bedrijf Sunset Games ziet het marktpotentieel binnen de online gaming industrie en probeert de ervaringen van gamers naar een hoger niveau te tillen, onder andere door grotere games in High Frame Rates (HFR) aan te bieden. Om het bereik van het populaire online actiespel Tank Fighter verder te verhogen, zocht Sunset Games naar een geschikte hostingprovider. Dat werd LeaseWeb.

De markt voor online gaming, waaronder mobiele gaming, groeit enorm. De verwachting is dat online gaming in 2016 een totale marktomzet bereikt van 48 miljard dollar, een marktaandeel dat gelijk staat aan 55 procent van de wereldwijde gaming industrie (Digi-Capital Report 2012). Voor de hosting van het real-time actiespel Tank Fighter ging Sunset Games op zoek naar een hostingprovider met een wereldwijd hosting netwerk en hoge netwerksnelheden, een partij die tegelijkertijd in staat zou zijn om een solide en snel schaalbare server omgeving te bieden. Sunset Games zag in LeaseWeb een geschikte leverancier om de hosting te verzorgen.

De uitdaging

Sunset Games is een jong gamesbedrijf uit Israël. De grote passie van Sunset Games is het ontwikkelen van actiegames en Role Playing Games (RPG). Tank Fighter is de eerste grote game van het bedrijf dat wereldwijd beschikbaar is via Facebook. Het is een real-time, volledig synchroon, multi-player actiespel dat extreme gevechtssituaties tussen meer dan honderdduizend gamers van over de gehele wereld bij elkaar brengt.

Actiegames zoals Tank Fighter vragen om real-time online updates tijdens het spel. Als er sprake is van latency, dan heeft dit grote gevolgen voor de score van een speler. Stel je voor dat een raket wordt gelanceerd; bij hoge latency niveaus kan het gebeuren dat dit door twee spelers op verschillende momenten wordt waargenomen. Hoge latency kan dus grote impact hebben op de gamekwaliteit en op de scores van een speler. De ultieme uitdaging voor Sunset Games was derhalve om een goed werkend spel te creëren, multi-player in een real-time netwerk, met minimale latency.

Tank Fighter is inmiddels beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zal in 2013 tevens in Europa en Rusland officieel worden gelanceerd. Extreme schaalbaarheid van een te gebruiken hosting oplossing en een wereldwijd bereik van het hosting netwerk waren daarom eveneens van primair belang.

Tests met pingtijden

Sunset Games heeft bij verschillende hosting providers tests uitgevoerd met pingtijden, op een verscheidenheid aan locaties wereldwijd. Hierbij scoorde LeaseWeb goed vergeleken met de pingtesten bij concurrenten. Het positieve gevoel van Sunset Games bij LeaseWeb werd versterkt door positieve klantbeoordelingen op het web en het praten met bestaande klanten.

De datacenterlocaties van LeaseWeb op belangrijke internetknooppunten, onder andere in Amsterdam en Frankfurt, bieden Sunset Games de mogelijkheid om een noodzakelijke hosting infrastructuur in te richten in de nabijheid van de service-uitbreiding van Sunset Games in Europa en Rusland.

'LeaseWeb biedt ons technologische oplossingen die precies aan onze behoeften tegemoetkomen, ook wat betreft het beperken van latency en de beschikbaarheid en schaalbaarheid in de serveromgeving', zegt Shay Hugi, ceo van Sunset Games.

Het creëren van een multi-player, real-time netwerk game, met een minimale latency, was extra lastig omdat Technology Community Platform technologie wordt gecombineerd met het Adobe Flash platform.

Sunset Games opteerde met betrekking tot real-time messaging voor de standaard serversoftware van Smart Fox. Deze software wordt ondersteund door een gaming georiënteerde set-up van de hosting infrastructuur door LeaseWeb. De hosting-oplossing van LeaseWeb bestaat om te beginnen uit dedicated servers die verbonden zijn met een top-of-rack switch. De verbindingen tussen de dedicated servers garanderen een krachtig clustercomputergebruik met ultralage latency. De cross-over communicatie zorgt ervoor dat de game-applicaties op de meest optimale snelheid draaien en dat gamers een premium spelervaring krijgen. Voor de server hardware heeft het model LeaseWeb HP Proliant 120 DL120 G7 gebruikt, met E3-1230 Intel XEON processoren, 8GB RAM intern geheugen en SATA disks.

Hugi: 'LeaseWeb heeft in een vroeg stadium nauw met ons samengewerkt, om een helder en goed onderbouwd beeld te krijgen van onze behoeftes. De mensen van LeaseWeb wilden bijvoorbeeld niet alleen weten hoe onze business op dit moment in elkaar zit, maar ook wat onze plannen waren in de komende twaalf tot achttien maanden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de hosting oplossing toekomstbestendig is ingericht.”

'Wij hebben inmiddels ervaren dat we bij LeaseWeb een uptime van 100 procent krijgen met lage latency waardes, alsmede een snelle respons op onze vragen. Zelf kunnen wij ons daardoor nu volledig focussen op het toevoegen van nieuwe spelfunctionaliteit om van Tank Fighter een overweldigend succes te maken. Nieuwe functionaliteiten zoals 1 versus 3 mode, vlag veroveren, getimede gameopties, en een maandelijkse uitbreiding van kaarten en wapens', aldus Hugi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-31T14:10:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.