Koud vuur (Mark Plekker)

Ik moet u zeggen dat ik het laatste nummer van het jaar wel eens met een rustiger gevoel heb afgesloten. De millenniumwisseling zorgt ervoor dat wij als automatiseerders een wat onwennige periode ingaan. Wordt het een ramp? Wordt het een zooitje? Of gaat het in 99 procent van de gevallen goed? Ik zou het echt niet weten.

Aangezien mijn levensgezellin eveneens automatiseerder is, hebben we - je weet maar nooit - voor de zekerheid toch wat extra mondvoorraad ingeslagen. Albert Heijn is dan wel te vertrouwen, maar geldt dat ook voor de toeleveranciers? En zo puilt de voorraad kast uit met allerhande houdbare goederen. Beter mee verlegen dan om verlegen.
Het geld laat ik maar op de bank staan. Ik ga ervan uit dat de miljarden die de grote banken aan het millenniumprobleem hebben verspijkerd, ertoe zullen leiden dat mijn tegoeden, hoe bescheiden ook, op 1 januari niet van positie zijn gewisseld.
Vliegen doe ik niet, net als alle andere Nederlanders. Daarom is het extra leuk om rond oud en nieuw een kijkje op de nationale luchthaven te nemen. Schiphol is deze jaarwisseling een grote parkeerplaats van millenniumbestendige vliegmachines. Jammer dat niemand ze wil gebruiken.
En de ziekenhuizen? Je bent een rund als je met vuurwerk stunt, zeker rond de millenniumovergang. Het zullen dus wel weer sterretjes worden. 'Dat is koud vuur', zeiden ze vroeger bij mij thuis. Toch moest ik ontdekken dat je ook daar je vingers aan kunt branden. Het blijft oppassen.
In de vurige hoop dat de totale verzameling computers ons niet al te ernstig in de steek zal laten, sluit ik voor de laatste keer in deze eeuw af.
Een prettige jaarwisseling en een gezond 2000!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-17T00:00:00.000Z Mark Plekker