100 Miljard voor de Euro

AMSTERDAM - Toen Gartner Group zijn eerste voorspellingen publiceerde met betrekking tot de kosten voor het oplossen van de 'Jaar 2000'-problematiek, werd het adviesbureau door velen niet serieus genomen. De jongste schattingen geven echter nog veel hogere investeringen te zien, zodat Gartner in ere hersteld kon worden. Nu komt het bureau met een schatting voor de kosten die gepaard gaan met het integreren van de nieuwe Europese munt in bestaande systemen: 100 miljard dollar.

Dit enorme bedrag komt bovenop de honderden miljarden dollars die organisaties al moeten besteden aan de 'Jaar 2000'-problemen. "Organisaties met veel financiële systemen zullen erachter komen dat deze taak net zo veel van de IT-afdeling vergt als de 'Jaar 2000'-aanpassingen", aldus een analist van Gartner.
Volgens het bureau heeft slechts 10 procent van de Europese bedrijven de gevolgen van de invoering van de Euro bestudeerd. "De nieuwe Euro heeft niet alleen gevolgen voor de banken met hun software, maar ook voor kassa-systemen, geldautomaten, fruitautomaten, softwarepakketten en zo voorts.
Omdat in sommige Europese landen over drie jaar de Euro geaccepteerd zal worden, moeten bedrijven hun systemen voor die tijd aangepast hebben. Dit houdt in dat de 'Jaar 2000'- en Euro-projecten elkaar overlappen. "Een ware nachtmerrie: het tegelijkertijd implementeren van de twee grootste projecten die ooit door IT-afdelingen zijn uitgevoerd", aldus Gartner. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-20T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.