Deeltijd (Wat is er leuk aan werken in de IT?)

Het eerste dat deze hoog opgeleide jonge moeder te binnen schiet bij de lol van het werken in de automatisering is de krapte op de markt anno 1998. Schaarste biedt mogelijkheden, zowel voor werknemers als werkgevers: part-time en flexibel kan ineens ook binnen de automatisering.

In eerste instantie lijkt het voorgaande een contradictie. De markt reageert op de schaarste door hoge eisen met betrekking tot beschikbaarheid te stellen. Fulltime 40 uur per week werken is eigenlijk nog niet genoeg. De strijd om de werknemer wordt geleverd in de vorm van extra's in geld en goederen.
Maar bekijk het nu eens van de andere kant. Door te focussen op full-time zet je alle capabele mensen opzij die niet die 'full-time-plus' tijd aan het werk willen besteden. Zij zijn niet primair geïnteresseerd in premies en bonussen zoals opties en gratis auto's, maar in tijd en daarmee impliciet in de kwaliteit van het leven. Het gaat om waardevolle potentieel werknemers.
Tijd is een onderhandelingspunt geworden binnen de automatisering. Alleen al de bespreekbaarheid van tijd levert een hoop lol op, naast de 'normale' lol van elke baan waar je het naar je zin hebt, je ambities, kennis en kunde kwijt kunt en je ontwikkelen kunt.
Moraal: automatiseerder, realiseer je je marktwaarde, ook parttime. Werkgever, stel u flexibel op en werf die waardevolle parttimers.
 
H.C. Elen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z H.C. Elen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.