Ouderen (Wat is er leuk aan werken in de IT?)

Als je wilt en kunt meegaan met de snelle ontwikkelingen, is informatietechnologie een zeer boeiend en uitdagend vak. Een vak dat steeds meer erkenning krijgt, ook bij de gewone consument. Toch is het niet alleen maar rozengeur.

Ik ben 51 jaar en werk bij een groot Amerikaans softwarebedrijf. Enkele jaren geleden zijn wij, zoals vele anderen, overgenomen. Wat mij erg verontrust is dat er in deze bedrijfstak helemaal geen ouderenbeleid bestaat. Een werkweek van veertig tot zestig uur en veel reizen is heel normaal. Van iedereen wordt verwacht, zoals laatst zo mooi in Computable stond, dat je rondjes van 32 blijft rijden, ongeacht je leeftijd. Bovendien hanteren IT-bedrijven het principe 'pay for performance'. Voor de toppers pakt dat goed uit. Maar voor ouderen en diegenen, die het hoge tempo niet altijd kunnen bijhouden, betekent het dat er geen prijscompensatie is, zodat er zelfs koopkrachtverlies ontstaat.
Laatst hoorde ik een oudere medewerker aan een Y2K-project zeggen: 'ik heb al jaren geen prijscompensatie meer ontvangen, terwijl de tarieven voor de klanten fors stijgen door de krapte op de arbeidsmarkt'.
Hopelijk komt er meer aandacht voor de ouderen in de automatisering. Anders denk ik dat IT voor veel ouderen een slecht vak is, wanneer de hausse van Y2K en euro weer voorbij is.
 
H. Oostenbach
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z H. Oostenbach
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.