PC Basis helpt ouderen in technologietijdperk

Kanshebber voor de award Beste Business Case 2009

Dit artikel delen:

In de strijd om de beste business cases van 2009 heeft ook PC Basis een inzending gedaan. Met project 'PC Basic' dingen zij mee naar de prestigieuze Computable-prijs. Het project en aangekoppelde business case gaan over het zelfredzaam maken van ouderen in deze tijd van computers en internet.

Internetbankieren , informatie inwinnen bij gemeente , informatie over het openbaar vervoer, theater , bioscoopbezoek , kopen via internet, het zijn allemaal zaken die tegenwoordig met de computer en via internet te regelen zijn. Door die technologische ontwikkeling hebben steeds meer ouderen problemen om dit soort zaken te regelen. Door deze snelle technologische ontwikkelingen vereenzamen ouderen vaak waardoor zij zich steeds veder achter vinden gesteld. Ook zijn ze bang om aan nieuwe dingen te beginnen als er te veel knoppen en onduidelijke handleidingen zijn. Dit project moet ouderen weerbaarder maken in de toekomst met betrekking tot computergebruik en ze meer mogelijkheden bieden om uit de eenzaamheid te komen en hierdoor hun belevingswereld te vergroten.

Drempel verlagen

Het project PC Basic loopt gedurende het hele jaar 2009 en de doelstelling is ouderen te helpen in de voor hen nieuwe wereld van computers. 'We willen meer ruchtbaarheid geven dat er speciaal voor ouderen computers zijn aangepast, zodat ook zij onbeperkt mee kunnen doen in de huidige samenleving', aldus Sikko de Vries van PC Basis. 'We willen hun angst wegnemen voor de in hun ogen moeilijke dingen en dus zodoende de zelfredzaamheid vergroten. Zodoende bieden wij heb weer toekomstperspectief. Wij hebben demonstraties op beurzen gegeven en hebben de actieve ouderen het systeem gepresenteerd. Ook lichten wij hen in door middel van advertenties en zijn wij bezig een landelijke dekking van verkooppunten op te zetten om de drempel te verlagen en om inlichtingen te geven.'

Het project is bedoeld voor iedereen die graag wil computeren zonder zelf ingewikkelde dingen te moeten doen, zoals programma's installeren of spam, vrirussen en spyware. Doordat beveiliging en onderhoud word uitgevoerd door derden hebben zij alleen het gemak dat ze altijd kunnen computeren zonder problemen. Mensen zonder enige ervaring kunnen hierdoor werken met een computer en als ze iets niet weten, kunnen ze een helpdesk contacteren. Daarnaast is alles in het Nederlands en wordt alles in Jip en Janneke-taal uitgelegd.

Aan de slag

De Vries: 'Bepalend voor succes is dat wij dat gedaan hebben wat de klant graag wilde hebben; eenvoud en degelijkheid zonder enige beperkingen. We hebben vijf jaar garantie gekregen op de hard- en software, inclusief een abonnement en hoeven wij geen voorrij- en reparatiekosten te betalen. In het project hebben wij geleerd om de benodigde tijd te nemen en goed luisteren naar wat de klant bedoeld te zeggen; zeker bij mensen zonder computerervaring zal je diverse keren moeten herhalen wat ze nu echt bedoelen. Door het simpel te houden en de technologie steeds toegankelijker te houden, durven de ouderen deze stap dan ook te wagen om zelf aan de slag te gaan.'

Beste business case van 2009

Ook meedoen aan deze competitie? Zorg dan dat je ook je business case uitwerkt en indient bij de redactie van Computable. Een vakkundige jury buigt zich over voorgedragen cases en kiest de uiteindelijke winnaar. Uiteraard zijn business cases van afgeronde projecten welkom, maar ook de business cases van nog lopende of nog te starten projecten zijn welkom. Zolang de business case of het project maar linkt aan het jaar 2009.

Het aanmelden van business cases kan tot en met 20 januari 2010. In april 2010 worden de beste business cases van 2009 bekendgemaakt, mede in de jaargids Computable Business Cases 2010.

Meld nu jouw business case aan!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Gemeente Amsterdam pakt legacy-applicaties aan

Norfolkline splitst eigen ERP-systeem op

I-bridge reduceert kosten door inzet virtualisatie

Bugaboo krijgt wereldwijd moderne infrastructuur

Nieuwe patiëntregistratie bij St. Antonius Ziekenhuis

Sedico bespaart kosten met snellere factuurafhandeling

Nieuwe ICT-omgeving voor Stichting Handicap + Studie

Almere verbetert dienstverlening in 2010

'Omscholing oudere ICT'er moet WW voorkomen'

NovaTouch ontwikkelt software voor ouderen

Ploeger maakt efficiencyslag met boordcomputers

Van Gansewinkel Groep positioneert CRM strategischer

St. Antonius reduceert kosten met open source

Bol.com ontwikkelt sneller nieuwe applicaties

Centraal Planbureau krijgt digitaal archief

Randstad plant flexibele arbeid op kortcyclische diensten

Software simuleert brand in De Punt

Main Energie ontwikkelt nieuw energiesysteem via Agile

Belnu.nl integreert nieuw informatiesysteem

KPN draait werkplekuitbesteding terug

ROC Aventus start met digitaal archief

Univé integreert infrastructuren fusiepartners

Notox besteedt beheer uit en realiseert groei

Aspect stapt wereldwijd over op unified communications

KLM krijgt nieuwe Java EE deployments

GGZ WNB koppelt zorgprogramma's met EPD

PiCompany richt 'legal' en 'output' in

HagaZiekenhuis pakt tien jaar achterstand aan

KDE Energy voert centrale rapportagehub in

TweeSteden legt fundament voor digitale datagroei

Kas Bank vervangt legacy-systemen

Integrale kankercentra voeren HD-videoconferencing in

Rotterdam koppelt vergunningaanvragen aan elkaar

Ernst & Young onderzoekt kosten via de cloud


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-24T11:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.