Millennium vangnet niet in het geding

De beperkte participatie van buitenlandse verzekeraars op de Nederlandse markt zal naar verwachting geen bedreiging vormen voor het vangnet van 1 miljard gulden voor millennium-schade.

Dit zegt het verbond van verzekeraars bij monde van woordvoerder Gert Kloosterboer. "Vooral verzekeraars met een buitenlandse moeder volgen een afwijkend beleid. In totaal doen ongeveer 85 procent van de verzekeraars mee aan het vangnet."
Assuradeurs menen dat schade als gevolg van het jaar 2000-probleem in principe onverzekerbaar is omdat de gebeurtenis niet onvoorzien is en omdat de schade onvoorspelbaar is. De bond van verzekeraars heeft zijn leden echter het advies gegeven schadevergoeding niet volledig uit te sluiten.

Zorgplichtclausule

Verzekerden met een verhoogd risico zoals industriële bedrijven krijgen in geval van schade een uitkering uit het te creëren vangnet van 1 miljard gulden. Dat bedrag wordt evenredig verdeeld over alle schadegevallen. Bedrijven zijn gedekt, mits ze voldoen aan de zogenoemde zorgplicht, wat wil zeggen dat ze al het mogelijke in het werk moeten stellen om schade te voorkomen. Particuliere schade blijft gewoon gedekt.
Verzekerden hebben de afgelopen weken van hun verzekeraar te horen gekregen dat ze deze zorgplichtclausule moeten accepteren. Als ze geen onaantastbare polis hebben afgesloten en de clausule niet accepteren, verloopt de verzekering. Nieuwe polissen dekken geen millenniumschade. Het verbond van verzekeraars zegt nog geen idee te hebben van de reacties uit de markt. "De brieven gaan op verschillende tijdstippen uit via de verzekeraars. Van het resultaat hebben we nu nog geen beeld", aldus Kloosterboer.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-18T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.