Verzekering Jaar 2000 in de steigers

Verzekeringsmakelaar AON Hudig ontwikkelt een polis waarmee bedrijven zich kunnen indekken tegen schade als gevolg van het millennium-probleem.

Om de polis daadwerkelijk te kunnen invoeren zoekt het kantoor naar zogeheten verzekeringscapaciteit, oftewel naar verzekeringsmaatschappijen die het product willen opnemen in het assortiment. Op dit moment lopen er gesprekken met Amev, Delta Lloyd en een Zwitserse herverzekeraar. Directeur F. Harmelink hoopt over drie tot vier weken de verzekering op de markt te kunnen brengen.
In de polis zouden bedrijven de extra kosten van bedrijfsstilstand en aanpassing van de programmatuur als gevolg van het Jaar 2000-probleem kunnen onderbrengen. AON Hudig mikt in eerste instantie op middelgrote organisaties die reeds maatregelen hebben getroffen. Bedrijven die na vooronderzoek met een onbeheersbaar millennium-probleem blijken te zitten, worden uitgesloten. Het gaat in wezen om het verzekeren van het restrisico dat zich kan voordoen ondanks de Jaar 2000-aanpak van een bedrijf. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.