NOB kiest voor nieuwe ict-strategie

De reorganisatie bij het Nederlands Omroepproductiebedrijf (NOB) heeft grote invloed op de ict-activiteiten.

Het facilitaire bedrijf voor de omroepen splitst zich in drie delen: een multimedia-uitzendbedrijf, een groep commerciële firma's op het gebied van registreren en nabewerken, en een vastgoedbedrijf. NOB zoekt voor de laatste twee onderdelen een koper. De ict-activiteiten op het vlak van digitalisering en innovatie komen als strategische zaken onder het multimedia-uitzendbedrijf te vallen. Daarnaast bestaat nog een centrale ict-afdeling van circa dertig medewerkers die verantwoordelijk is voor de kantoorautomatisering. Naar verwachting wordt de groep opgesplitst over de drie bedrijfsonderdelen of in zijn geheel ondergebracht bij het vastgoedbedrijf, dat het Media Park in Hilversum beheert. Volgens een woordvoerder maakt de directie in februari 2002 bekend hoe de splitsing verder wordt uitgewerkt en wat er met de ict-groep zal gebeuren.
NOB maakte begin dit jaar bekend te willen terugkeren naar zijn kernactiviteiten: het registreren, bewerken en uitzenden van geluid en bewegend beeld. Dit wil het bedrijf niet alleen regelen voor radio en televisie, maar ook voor nieuwe media als internet en mobiele apparatuur. Het multimediabedrijf moet zich zien te ontwikkelen tot het centrale facilitaire knooppunt van de digitalisering binnen de omroepwereld. De recent aangekondigde herstructurering is een verdere uitwerking van deze plannen, tevens bedoeld als sanering. Vierhonderd arbeidsplaatsen verdwijnen. Vorig jaar leed NOB 16,6 miljoen gulden verlies op 623 miljoen omzet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-07T00:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.