MKB kiest nieuwe software voor 2000

Volgend jaar zal een hausse aan IT-bestedingen in het bedrijfsleven te zien geven. Een ongekend hoog aantal ondernemers omzeilt de problemen rond het millennium en de euro door splinternieuwe software aan te schaffen.

Uit een onderzoek van Exact Software blijkt dat 15 tot 20 procent van de ondernemingen vijf tot honderd werknemers van plan is binnenkort een nieuw administratief systeem aan te schaffen. In veel gevallen zal de installatie van nieuwe boekhoudsoftware leiden tot vernieuwing van apparatuur en het netwerk.
Nederland telt 240.000 bedrijven met vijf tot honderd werknemers. Dit betekent dat 36.000 tot 48.000 bedrijven de komende veertien maanden van systeem willen veranderen. Niet alleen de service-afdelingen van softwarebedrijven, maar ook de helpdesks van hardwareleveranciers krijgen het druk. Gelet op de neiging alles op het laatste moment te doen, lijkt een gigantische werkdruk in het vierde kwartaal 1999 onvermijdelijk.
Een bemoedigend teken is dat het Nederlandse bedrijfsleven zich eindelijk in grote getale begint te realiseren dat het 2000-probleem om een oplossing schreeuwt. Eduard Hagens, algemeen directeur Exact Software, benadrukt dat het 2000-probleem vooral organisatorisch van aard is. De meeste bedrijven leggen de nadruk op de technische opgave die aanpassing met zich meebrengt. Volgens Hagens is het meer een begeleidingsprobleem.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-13T00:00:00.000Z Correspondent