Rendement op IT

Uit de toespraak die ING-topman dr A. Rinnooy Kan hield tijdens de finale van de Computable IT Award blijkt zonneklaar dat grote investeerders in informatietechnologie zich nog steeds zorgen maken over het rendement op de ingelegde gelden.

Vanuit dezelfde bank bond toenmalig NMB-topman A. Soetekou IT-leveranciers in 1991 de bel aan. "Ik investeer jaarlijks meer dan één miljard in automatisering, maar wat krijg ik daarvoor terug?", luidde zijn vraag. Gebruikers werden kritischer en de branche schoot tussen 1993 en 1994 in een recessie.
Zes jaar na Soetekou roept de ING-groep een zogenoemde Task Force IT Economics in het leven die de raad van bestuur instrumenten moet leveren om de vele miljarden die aan automatisering worden uitgegeven kritisch te kunnen beoordelen.
Bestuurders en ondernemers hebben nog steeds het gevoel dat ze met de rug tegen de muur staan. IT is van strategisch belang, zo wordt hen voorgehouden, maar hoe zwaarwegend is dat belang? Er is maar één manier om daar achter te komen en dat is wanneer het topmanagement zich werkelijk verdiept in het strategisch inzetten van informatietechnologie. Als daar geen prachtig onderwerp voor een vakblad in zit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.