Millenniumschade moeilijk te verhalen

Zakelijk verzekerden die nog voor het jaar 2000 nieuwe polissen afsluiten of bestaande verzekeringen verlengen, krijgen schade veroorzaakt door het millenniumprobleem niet meer vergoed.

Het gaar hierbij om ongeveer 15 procent van de lopende polissen. De resterende 85 procent komt alleen voor dekking in aanmerking als de verzekerde kan aantonen er alles aan gedaan te hebben om millenniumschade te voorkomen. De verzekeringsdekking voor particulieren blijft gehandhaafd. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars.

Kwaad

Ondernemingsorganisatie MKB Nederland is kwaad over dit voorstel van de verzekeringsbranche. Volgens MKB Nederland dreigen vooral de middelgrote en kleinere bedrijven hiervan de dupe te worden. Ook vindt de organisatie dat het verzekeringswezen geen oog heeft voor de moeite die het midden- en kleinbedrijf zich getroost om op tijd klaar te zijn met de Jaar 2000-aanpassingen.
Hans de Boer, voorzitter van MKB Nederland, stelt in de Financiële Telegraaf dat moet worden voorkomen "dat iedereen zijn eigen straatje gaat schoonvegen." Ook vindt hij dat ondernemers deze stap van de verzekeraars niet moeten pikken. Zij moeten IT-bedrijven of leveranciers die geen garantie geven dat hun producten millenniumbestendig zijn, aanschrijven en aansprakelijk stellen, aldus De Boer.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.