Management en gebruiker dwingen IT'er in spagaat

De systeem-ontwikkelafdelingen van grote IT-gebruikers liggen in spagaat. Het algemeen management stelt plafonds vast terwijl gebruikers steeds meer willen. IT-managers moeten zich niet in deze rol laten drukken. Dit concluderen top-automatiseerders tijdens een rondetafel-discussie over hun afdeling.

De systeem-ontwikkelafdeling bevindt zich in een onmogelijke positie. Eindgebruikers weten wat ze met informatietechnologie willen en bestoken ontwikkelafdelingen met verzoeken om nieuwe toepassingen. Het algemeen management stelt IT-afdelingen verantwoordelijk voor beheersing van de automatiseringsbudgetten. In de praktijk betekent dit dat budgetten vaak overschreden worden, terwijl eindgebruikers nog niet tevreden zijn.
Dit zeggen zeven IT-managers; zij waren op uitnodiging van KPMG Management Consulting bijeen om de thema's op hun vakgebied te bespreken. Om uit deze impasse te geraken moeten eindgebruikers verantwoordelijk worden voor IT-projecten. De rol van automatiseerders moet zich beperken tot die van kritisch toezichthouden, om te voorkomen dat het onmogelijke wordt gevraagd.
De IT-managers pleiten voor het invoeren van benchmarking omdat veel gebruikers er niet in slagen een goede kosten/baten-analyse te maken van nieuwe projecten. Tevens wijzen zij er op dat acceptatie van nieuwe systemen in de praktijk evenzeer afhankelijk is van verwachtingen die zijn gewekt. In de opstartfase is het dan ook van het grootste belang dat automatiseerders met beide benen op de grond blijven staan. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-13T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.