Broos van Erp prijs voor 3mensio

Het gebruik van ict-toepassingen stimuleren en een positieve bijdrage leveren aan het klimaat rond ict en e-business, dat is in één zin het doel van het Nationaal ICT Event dat afgelopen dinsdag in Media Plaza gehouden werd.

Roel Pieper opende en maakte duidelijk dat het in de kenniseconomie niet draait om het zelf hebben van productie- en bedrijfsprocessen, maar om de kennis die je nodig hebt om die processen efficiënt in te richten. "Het gaat er niet om dat wij Schiphol hebben, maar dat wij weten hoe je efficiënt een luchthaven runt". Verder verwacht hij dat apparaten die met internet verbonden zijn dommer worden. "Slimme applicaties horen thuis in het netwerk, niet op een gsm of pda". Het draaide natuurlijk ook om de Awards. De Broos van Erp prijs voor de meest veelbelovende start-up is gewonnen door 3mensio Medical Imaging BV. Dit bedrijf ontwikkelde een applicatie waarmee een gebruiker medische gegevens, zoals CT- en MRI-scans, in 3D kan bekijken.
De ICT R&D prijs voor de beste research & development is gewonnen door de Software Improvement Group (SIG) met de Software Monitor. Deze Monitor doorzoekt broncode en geeft met compiler-technieken inzicht in de kwaliteit van de software.
In de categorie Grootbedrijf heeft SNT gewonnen. SNT heeft met Virtual XS een applicatie ontwikkeld waarmee het via het internet diensten kan leveren op elke tijd en plaats. Rijnja Repro BV was winnaar met een digitale printservice voor de bouwsector in de categorie MKB. In de categorie Overheid/Non-profit won Portavita met een elektronisch patiëntendossier dat als ASP-dienst wordt aangeboden.
De ICT Personality Award voor de persoon die van bijzondere betekenis is geweest voor de gehele ict-sector is gewonnen door Siep Eilander, directeur van de ICTU. De ICT Publieksprijs is gewonnen door Izecom, dat gespecialiseerd is in het waterdicht beveiligen van e-mail.
 
Meer informatie: http://www.nationaalictevent.nl/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-20T00:00:00.000Z Ferdinand Sennema
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.