Aegon houdt vluchtweg open

Aegon streeft ernaar eind deze maand Automatiseringsdiensten Aegon (ADA) definitief te verkopen aan EDS. Op dit moment onderzoekt de automatiseerder de boeken van ADA. De geplande uitbesteding weerhoudt de verzekeraar er niet van om ook met een andere IT-dienstverlener in zee te gaan: Pink Roccade.

Vorig jaar oktober kondigde Aegon Nederland aan de automatisering uit te willen besteden aan EDS. De verzekeraar beschouwde IT niet langer als een kernactiviteit en was van mening dat ADA, met vestigingen in Leeuwarden en Den Haag, in een professionele automatiseringsomgeving beter kon gedijen. Daar konden de 62 medewerkers ook hun opgelopen kennisachterstand op het gebied van moderne IT-ontwikkelingen, zoals Internet, inlopen. Directeur Jos Schoemaker van EDS Nederland toonde zich opgetogen over het uitbestedingscontract. Zijn bedrijf zou het beheer van de backoffice- en frontofficesystemen van Aegon op zich nemen. Dit varieert van het beheren van centrale mainframe, midrange- en Unix-omgevingen tot aan applicatiebeheer voor de commerciële divisies van Aegon, met uitzondering van Spaarbeleg. Bovendien mag EDS meehelpen met het ontwikkelen van producten op het terrein van online-verzekeren en -beleggen.

Aegon Schade

Inmiddels blijkt dat het contract niet de totale automatisering van Aegon betreft. Aegon Schadebedrijven heeft een uitbestedingscontract getekend met het Pink Roccade-onderdeel Roccade Finance voor het beheer, onderhoud en vernieuwing van mainframepolissystemen en client/server-applicaties. Zes IT-medewerkers stappen over naar het IT-bedrijf. Een woordvoerder van EDS verwijst voor commentaar naar Aegon. Volgens een zegsman van het verzekeringsbedrijf is er niets vreemds aan de hand. "Een aantal business units doet al langer zaken met Roccade Finance. Het contract met Roccade betreft vooral de productapplicaties, terwijl de meeste activiteiten die EDS overneemt, gericht zijn op de ICT-infrastructuur. Beide uitbestedingsovereenkomsten hoeven elkaar niet te bijten."  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.